Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Neno Belan stigao na faks, prisjetio se studentskih dana: 'Mama je bila jako ljuta…'
Pedeset godina Sveučilišta u Splitu Piše: Dalmatinski portal

VIDEO Neno Belan stigao na faks, prisjetio se studentskih dana: 'Mama je bila jako ljuta…'

Porazgovarali smo pred početak koncerta povodom 50 godina Sveučilišta u Splitu

Sveučilište u Splitu povodom 50. obljetnice daruje svojim sugrađanima te gostima našeg grada koncert Nene Belana & Fiumensa.

Koncert će se održati 23. svibnja s početkom u 21 sat u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta, a tim povodom Neno Belan našoj Antoniji Pešić ispričao je sjećanja na svoje fakultetske dane koje je proveo upravo na splitskom Sveučilištu.

- Studirao sam telekomunikacije na FESB-u 80-ih godina. Nisam uspio diplomirati, a došao sam do zadnje godine. Tada sam potpisao ugovore s Jugotonom i krenuo u profesionalne glazbene vode. Pobjedonosno sam stigao do zadnje godine i onda sam počeo svirati. Moja mama je bila jako ljuta na mene tada, a sada joj je drago. 

Prisjetio se i kako su izgledali njegovi studentski dani kao i onoga što mu je kao studentu teško padalo.

- Bila je to prava mladost, ludost. Lijepi dani. Bilo je teško dizanje ujutro za predavanja, vježbe, kolokvije. Elektrotehnika je težak fakultet, nije to mačji kašalj. Uvijek su mi bili draži praktični predmeti jer sam volio lemiti i spajati. Bilo je i tada zabava za studente, kao danas. Imali smo klub Stop, ako se dobro sjećam i tamo su se organizirali koncerti. Kad sam otišao s fakulteta, došao sam tamo svirati - kroz smijeh je ispričao Belan pa nastavio:

- Da sam uspio završiti fakultet bio bih inženjer telekomunikacija. Vjerojatno bih radio u T-Comu ili A1. Mogu se zamisliti na tom radnom mjestu jer je studij bio moj svjestan izbor. Volio sam elektroniku, a i srednju školu sam završio kao RTV mehaničar. Čak sam nekoliko godina popravljao televizore po kućama i zarađivao za džeparac - otkrio je Belan pa dodao kako danas ima privatni tonski studio. 

Posljednjih godina brojna su ulaganja u splitsko Sveučilište, pa stoga ne čudi kako je pjevač prokomentirao i veliki napredak infrastrukture od doba kada je on sjedio u studentskoj klupi.

- Sveučilište se od mojih dana jako puno promijenilo, posebice izvana. Kada sam ja studirao bila je samo zgrada za elektrotehniku, strojarstvo i brodogradnju. Ne sjećam se ničeg drugog, sve ostalo je bila ledina. Čestitam Sveučilištu, vidim da to sve buja, razvija se. To treba mlađim generacijama. Neka uče i podignu ovu državu na višu razinu. 

Istaknuo je kako se raduje večerašnjem koncertu, a iznimno je ponosan na to što ga slušaju sve generacije.

- Neki dan sam bio u Ljubljani i gledao koncert Roda Stewarta, koji je dosta stariji od mene. Bila je puna arena i tu je također bilo od mlađih generacija do starijih. Svi su zajedno pjevali njegove evergreenove. To je to, ako su pjesme prave i pisane iz duše s emocijom, onda to ljudi prepoznaju. Pjesme tako prežive sud vremena, a to je najbitniji sud.

Sljedeće godine Neno Belan obilježit će jubilarnih 40 godina karijere, a tim povodom bit će upriličen spektakularni koncert u Areni Zagreb, i to 8. svibnja, za Dan žena.

- Ovom prilikom pozivam i Dalmatince da dođu. Pripremamo se za to, bit će spektakularni četverosatni koncert. Poznati smo po tome da kada radimo velike koncerte da dugo sviramo. Prije godinu dana smo u Domu sportova svirali 3 sata i 45 minuta, a sada ćemo i taj rekord srušiti. Za kondiciju igram stolni tenis, što je izvrsno za rekreaciju -rekao je Belan pa dodao kako će na koncertu biti niz iznenađenja.

- Bit će gostiju, kubizma, a pridružit će mi se i kćer koja će pjevati. Nećemo još sve otkrivati, ali bit će još jedna dama i gospodin - zaključio je Belan.

Što je još popularni pjevač otkrio, pogledajte u videozapisu.

Vaša reakcija na temu