Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook VIDEO Neobično ponašanje dupina, došao u plitko na plažu

VIDEO Neobično ponašanje dupina, došao u plitko na plažu

Bez straha se približavao ljudima

Neobično ponašanje dupina koji je neuobičajeno stigao skroz do plićaka i zapravo se gotovo nasukao na plažu u Kućištu na Pelješcu, snimio je kolega Mario Duspara, prenosi Morski.hr. Vrsta dupina za koju stručnjaci kažu da se najčešće drži otvorene pučine, ovaj put je napravila iznimku. 

– Evo i videa delfina koji nas je posjetio na Pelješcu. Ovo u prvom videu ga moj stari mazi i vraća u vodu, a na drugom videu je brod koji ga je pratio kad je vidio da je slab… A onda je delfin vidio nas uz more i krenuo prema nama… Rekli su mi sa Veterinarskog faksa da je to vjerojatno Prugasti delfin i da je vjerojatno bolestan ili ošamućen pa je zato otišao uz obalu, jer se oni u pravilu drže pučine. Vidi se po veličini da još nije odrastao. Išao je prema ljudima koji su stajali uz obalu, tražio je kontakt i maženje, ali je išao polako, umorno. Nadam se da će biti ok – zaključuje Mario Duspara koji je objavio dva videa i nekoliko fotografija.

– Na pučinu ga je uputio Tomislav Duspara, umirovljenik iz Vukovara – rekao nam je kratko za Morski.hr.


Vaša reakcija na temu