Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Novi singl grupe Pavel 'Dobri se zaborave'

VIDEO Novi singl grupe Pavel 'Dobri se zaborave'

'Prirodni je surogat sreće i sjete'

Početak godine grupa Pavel otvorila je hit singlom 'Ne daj na nas', baladom nastalom u suradnji s Tedijem Spalatom koju su predstavili na Zagrebačkom festivalu, u ljeto su uplovili 'Bijelim jedrima', još jednom uspješnicom nastalom iz pera Aljoše Šerića, a za kasnu jesen pripremili su nam, kako kaže Aljoša, prirodni surogat sreće i sjete za ples i plač pod nazivom 'Dobri se zaborave'. 

I kad pomislimo kako smo dosad sve čuli, Pavel nas svakim novim singlom podsjeti koliko je njihova glazbena riznica bogata, jedinstvena i nepredvidiva. Spot za novi singl snimljen je u okolici Zagreba, a riječi pretočene u sliku pod redaljskom palicom Radislava Jovanova Gonza zajedno donose dašak gipsy zvuka i atmosfere. 

'Htio sam napisati čisti tex mex, ali je moje slavenstvo refleksno provalilo u pjesmu i dobili smo nekakav balkanski tex mex, prirodni surogat sreće i sjete - iznenađujuće funkcionira. Moram i posebno pohvaliti bend koji je maestralno odsvirao zahtjevnu pjesmu i Antonija Gečeka koji se pridružio na trubi našem Stipi Mađoru. Gonzo je napravio sjajan spot, onako ciganski malo, ima blata i vatre.  Plešite i plačite, zdravo  je', poručio je Aljoša o novom singlu kojim ujedno najavljuju i svoje peto studijsko izdanje koje će biti objavljeno u prosincu ove godine.

'Album će se zvati 'Ennui', lijepa francuska riječ koja označava melankoliju, zamor od svijeta. I 'Weltschmerz' je bio u igri kao naziv, ali teška je ta riječ, opterećuje. 'Ennui' je taman dovoljno i pretenciozna i lagana, fino klizi niz jezik, pa je i nevažno što ljudi ne znaju što zapravo znači. Fantastičan cover je napravio Filip Gržinčić, jedva čekam da izađe, prosinac je blizu, veselimo se'.

Glazbu i tekst potpisuje Aljoša Šerić, a u bogato raspisanom aranžmanu mu se, kao i na prošlom singlu, pridružio Jere Šešelja koji ujedno potpisuje produkciju, mix i master.


Vaša reakcija na temu