Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović FOTO/VIDEO Obilježavanje Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja Splita

FOTO/VIDEO Obilježavanje Dana državnosti i Dana hrvatskih branitelja Splita

Promenadni koncert uz nastup mažoretkinja

Dvodnevno obilježavanje Dana državnosti  i Dana hrvatskih branitelja Splita nastavljeno je danas, promenadnim koncertom limene glazbe  Hrvatskog glazbenog društva 'Stjepan Radić' uz nastup splitskih mažoretkinja, od Trga Gaje Bulata preko Marmontove ulice i Rive.

Obilježavanje je započelo u srijedu polaganjem vijenaca na groblju Lovrinac, a potom polaganjem cvijeća u Parku branitelja kraj Banovine. Sa zgrade gradske uprave spustio se spustio 22 metra dug hrvatski barjak. 

Svečanost se preselila na Pjacu gdje je položen vijenac te na štandarcu gdje je uz 'Lijepu našu' podignuta hrvatska trobojnica, a navečer je na Trgu Gaje Bulata održan koncert solista, Zbora i Orkestra HNK.

Kruna proslave će biti večerašnji vatromet. Fešta počinje u 21 sat.

Vaša reakcija na temu