Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Objavljen spot za pjesmu s kojom će Tomislav Bralić i klapa Intrade nastupiti na Splitskom festivalu

VIDEO Objavljen spot za pjesmu s kojom će Tomislav Bralić i klapa Intrade nastupiti na Splitskom festivalu

Vinko Barčot napisao je 'Ostajem tu'

Tomislav Bralić i klapa Intrade na jubilarnom 60. Splitskom festivalu nastupit će s pjesmom 'Ostajem tu' Vinka Barčota, za koju su spot snimali na prekrasnim lokacijama uz dalmatinske svjetionike

Ljubav prema Jadranu, moru, Dalmaciji, lokalitetu u kojem su odrasli, Tomislav Bralić i klapa Intrade predočili su pjesmom 'Ostajem tu' Vinka Barčota, autora kojemu je ovo već deveta pjesma koju je napravio za Intrade. Prva je bila 'Zalutali pogled', koja ima preko 11 milijuna pregleda na YouTubeu. Aranžman je napravio Leo Škaro, a njihovi su obožavatelji na najave izvrsno reagirali.

- Pisma će se pivati, to znam sigurno. Mislim da smo 'uboli' s njom. Vidit ćete na Splitskom festival da će ljudi već polako pivati s nama jer je refren lako pamtljiv. Ostajemo tu – snimali smo kadrove na Viru, u Filipjakovu, Zadru, Bibinjama, tu su dijelovi Kornata, Jadrana. Igor Goić je napravija jedan dobar dokumentarac pa ćete viditi kadrove u spotu - kaže Tomislav Bralić.

Petnaest godina druženja sa Splitom, 15 godina zagrebačkih prosinačkih koncerata, 9 pjesama s Vinkom Barčotom, proslava 35 godina postojanja u 2020., očiti su znakovi da Tomislav i Intrade vole druženja, cijene prijateljstva, uvijek rade i grade odnose s drugima. Prijedlog o lokaciji snimanja spota dao je redatelj Igor Goić, KREATHIA Studio, budući da već nekoliko godina radi na dokumentarnom filmu o svjetionicima 'Legende svjetla'.

- Na prvo slušanje pjesme sam prepoznao jako puno tekstualnih poveznica s tematikom te smo kroz razgovor došli do zaključka da možemo povezati ova dva projekta u svrhu promocije tih monumentalnih građevina za koje još uvijek malo tko zna. Za lokaciju smo tako odabrali svjetionik Villa Lanterna na otoku Viru. Ovaj svjetionik, kao i mnogi drugi, preuređen je u apartman visoke klase. Kako se pomorci uglavnom oslanjaju na modernija rješenja snalaženja u noćnim plovidbama, svjetionici su izgubili djelić svoje važnosti, ali ih s druge strane njihova izvanredna gradnja, nakon 202 godine službe, čini neprocjenjivim inventarom dalmatinske obale koji s vremenom samo dobiva na vrijednosti - rekao je Goić.

U spotu se pojavljuju i kadrovi sa svjetionika Tajer na otočiću Sestrica vela, iz spomenutoga dokumentarnog filma. 

- Unatoč vrućem danu, sam set na virskoj lanterni protekao je u potpunosti po planu na sve tri mikrolokacije. Za kraj dana doživjeti zalazak na vrhu lanterne s raspjevanom klapom je jedna od povlastica ovog posla! - dodao je Goić.


Vaša reakcija na temu