Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Dean Bubić VIDEO: OSTAJE LI ULTRA U SPLITU? Joe Bašić otkrio kako posjetitelji u Hrvatskoj ostave preko 200 milijuna eura

VIDEO: OSTAJE LI ULTRA U SPLITU? Joe Bašić otkrio kako posjetitelji u Hrvatskoj ostave preko 200 milijuna eura

'Ultra čini sigurno jedan posto ukupnog BDP-a Hrvatske. Potvrda je to da je ovo najveća manifestacija u Hrvatskoj u povijesti, ali i na ovom prostoru', rekao je organizator

Joe Bašić, organizator Ultra Europe festivala, stao je pred kamere i zadnju večer trodnevnog spektakla u Parku mladeži komentirao kako je zadovoljan ovogodišnjim izdanjem. Otkrio je i hoće li se Ultra nastaviti održavati i nakon isteka ugovora u Splitu. 

- UMF u Splitu od početka održavanja posjetilo više od milijun partijanera. Već ove jeseni razgovarat ćemo s Gradom, državom, ali i državnim institucijama kako bismo dogovorili nastavak suradnje, odnosno održavanje festivala i nakon isteka ugovora - kazao je Bašić.

Dakle, Ultra je iduće godine sigurno u Splitu, a nakon toga…

- Mislim da na temelju rezultata i uspjeha ove godine, ali i svih proteklih, imamo sve dokaze da Ultru ima smisla zadržati. Ima još puno mogućnosti i za razvitak ovog festivala - rekao je Bašić i dodao kako svake godine Ultra ima zaradu od 150 milijuna eura, što doprinosi i hrvatskom BDP-u za gotovo 1 posto. 

Naime, prema studiji Instituta za javne financije pod nazivom 'Ekonomski i fiskalni učinci Ultra Europe festivala elektronske glazbe', izrađenoj za Hrvatsku turističku zajednicu, posjetitelji Ultre u 2017. godini potrošili su ukupno čak 525,3 milijuna kuna, a za 85 posto te potrošnje zaslužni su strani gosti. Na Ultru dolazi oko 150 tisuća ljudi, a ove godine, kako tvrdi organizator Joe Bašić, dolazi ih još i više.

Procjenjuje se, kaže organizator, kako će gosti Ultre ove godine ostaviti u Hrvatskoj čak 200 milijuna eura na godišnjoj razini. Otkrio je i kako dobro prolaze i iznajmljivači smještaja, jer se zbog ovog mega događaja broji i statistika od 350 tisuća noćenja.

Ultru u Splitu je od 2013. godine, prema podacima organizatora, posjetilo više od milijun ljudi iz 140 zemalja cijeloga svijeta.

- Potvrda je to da je ovo najveća manifestacija u Hrvatskoj u povijesti, ali i na ovom prostoru - rekao je Bašić.

Vaša reakcija na temu