Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Putokazi predstavljaju novi singl

VIDEO Putokazi predstavljaju novi singl

Pogledajte spot za 'Imam nekog koga nemam'

Nakon inspirativnog singla 'TanTanatos', Putokazi predstavljaju i drugi singl s novog, četrnaestog, albuma 'Meandri'. Riječ je o pjesmi 'Imam nekog koga nemam' u kojoj se govori o introspektivnom, intimnom poniranju u srž spoznaje koja ne zaobilazi nikoga od nas. Doista, ne postoji nitko tko nije nekoga 'izgubio', bilo to u fizičkom ili emocionalnom smislu - ističu Putokazi. I svatko se drugačije nosi s tim gubicima. Netko se utapa u vlastitim suzama, 'hraneći' se svojom boli kao utjehom pred sveopćom prazninom, drugi 'isušenih očiju' bol uranjaju u unutarnji svijet utihnut šutnjom. Stoga se i druga 'tema' s novog albuma, uklapa u simboličku poveznicu oštrih skretanja na ubrzanom tijeku životne rijeke. 

- Svi smo uronjeni u 'veliku vodu' u pokretu, koja 'meandrira' životnim zavojima na kojima protječemo 'puneći' vrijeme naše fizičke pojavnosti - kaže o pjesmi autorica Miranda Đaković

Pjesma se predstavlja javnosti i spotom čija je autorica umjetnica Gea Rajić, uz mentorstvo Sanjina Stanića. U videu koji je sniman na lokacijama središnje Istre u 'doba' pandemije koronavirusa, glumila je  Antonela Brenko.

Legendarni riječki Putokazi ove godine slave punih trideset i šest godina postojanja novim albumom 'Meandri'. Iz albuma u album, iz generacije u generaciju, kroz više od 400 pjevača, Putokazi hrabro istražuju, promišljaju glazbu izvan okvira i s prepoznatljivim osmijehom čuvaju ono na što se danas rijetko nailazi - predanost ideji i pristup izbrušen do savršenstva. 

- Odlučili smo zagrebati najdublje. Dosljedni sebi, uronili smo u novi projekt od početka do smrti. Skladbe u 'Meandrima' Putokaza su putovanja koja izmjenjuju tijek korita Rječine, oštro i krivudavo s promjenama pravca, ali uvijek s konačnim ciljem. Konačnim poput smrti, koja je uvijek na koncu novog početka. Vrijeme je za krik. Za potragu za izgubljenim nama samima. Za ljubavlju, suradnjom, dobrim i svjetlom. Samo, kako ponovno spoznati vrline toplog Sunca i života? Ako nisi upoznao tamu, nećeš znati cijeniti svjetlost. Ako ne poštuješ tugu i smrt, nećeš znati poštovati život - kažu o novom projektu Putokazi.

Glasovnu izvedbu pjevača Putokaza u 'Meandrima' prate autohtoni žičani instrumenti i udaraljke u tradicionalnim ritmovima Primorja, Hrvatske, ali i svih strana svijeta u jedinstvenoj cjelini koja pršti vrhunskom izvedbom. Projekt uključuje 30-ak umjetnika, glazbenika, autora, orkestratora, producenata, tonskih snimatelja, pjevača Putokaza, koreografa, kostimografa, dizajnera.

Autorica svih pjesama je Miranda Đaković koja je i glazbena producentica, a uz nju na albumu se kao producenti i glazbeni aranžeri potpisuju i Zoran Majstorović te Iztok Turk dok je vokalne aranžmane radila također Miranda Đaković.


Vaša reakcija na temu