Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Torcida je 'kriva' za odabir novog singla Đanija Stipaničeva

VIDEO Torcida je 'kriva' za odabir novog singla Đanija Stipaničeva

Pjesma ima prepoznatljiv refren

Novi službeni singl i spot Đanija Stipaničeva zove se 'Zašto da ne uzmem nju'. 

Pjesma je to koju je još 1970. godine napisao Ivica Lučić, a proslavio Dragan Antić, odnijevši pobjedu na festivalu 'Vaš šlager sezone' 1971. godine. Nova pjesma ujedno je i najavni singl za Đanijev novi studijski album na kojem će se naći deset obrada.

Otkrio je da je Torcida pomogla u odabiru baš ove pjesme.

- Ova pjesma ima prepoznatljiv refren: 'Znaj da volim je ja...', a ušla mi je u uho jer su navijači Hajduka pjevali: 'Znaj da volim ga ja jer on je prvak svita'. Inače, zanimljiva je i cijela priča oko ove pjesme. Napisao ju je Ivica Ivo Lučić iz Poljica na otoku Hvaru i otpjevao na jednom vjenčanju 1970. godine. Na tom vjenčanju bili su ljudi iz RTV Sarajeva koji su je poželjeli imati na festivalu 'Vaš šlager sezone 1971.'. Dodijelili su je Draganu Antiću koji je s njom pobijedio i pomeo tada jaku konkrenciju - pojasnio je. 

Na originalni tekst pjesme Đani Stipaničev dodao je još jednu kiticu koju je napisao Branko Slivar

- Veliki Branko Slivar Šljiva, još jedan veliki navijač Hajduka, svojom je kiticom učinio ovu pjesmu još konkretnijom i dorečenijom - dodao je.

Za aranžman i produkciju i ove pjesme zaslužan je Goran Kovačić, a spot je režirao Tomislav Dugandžić. Đanijev prethodni singl kojim je najavio rad na novom albumu bila je pjesma 'Odiseja', veliki hit legendarnog Lea Martina.


Vaša reakcija na temu