Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
VIDEO Zavirite u novootvorene atrakcije na Kninskoj tvrđavi

VIDEO Zavirite u novootvorene atrakcije na Kninskoj tvrđavi

'Letjeli' smo i balonom iznad grada u društvu ravnatelja Kninskog muzeja Ante Šimića

Gradonačelnik Knina Marijo Ćaćić prerezao je u petak vrpcu na vratima Interpretacijskog centra na Kninskoj tvrđavi, koji sada posjetitelje na jedinstven način vodi kroz bogatu povijest ovog lokaliteta, uključujući najmlađe u kutku 'Mali arheolozi'. U okviru svečanosti otvorena je i vinoteka koja, pak, pruža posebno iskustvo degustacije vrhunskih vina, doprinoseći promociji lokalnih vinara. 

Rezultat je to projekta naziva 'Uređenje interpretacijskog centra i vinoteke na tvrđavi', koji su proveli Grad Knin i Kninski muzej. Obuhvatio je obnovu i revitalizaciju dvaju značajnih kulturnih objekata - bivše austro-ugarske vojarne i bivše barutane. Njegova je vrijednost 2,8 milijuna eura, od čega je gotovo 2,4 milijuna eura osigurano iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Ravnatelj Kninskog muzeja Ante Šimić poveo nas je u obilazak novih atrakcija na Kninskoj tvrđavi. Uz VR naočale smo i 'letjeli' balonom iznad ovog impozantnog simbola kulturnog nasljeđa kao i cijeloga grada. Što smo sve zabilježili, provjerite u video-reportaži u nastavku.

Šimić je ovom prigodom istaknuo kako je posrijedi destinacija koja se intenzivno razvija. U narednim tjednima planirano je i otvorenje ziplinea koji vodi s tvrđave preko rijeke Krke u dužini od 540-ak metara, i to prvog u Hrvatskog prilagođenog osobama s invaliditetom. 

'Mudro smo povezali vinoteku i zipline. Svima koji imaju strah od adrenalinskog iskustva ili nedoumicu sugeriram najprije odlazak u vinoteku kako bi se ohrabrili', šaljivo je kazao naš domaćin.

Izrazio je ujedno ponos što su napori Grada Knina i Kninskog muzeja urodili plodom. Konačno su ostvarili cilj postavljen prije nekoliko godina.

'Godinama smo pokušavali doći u situaciju u kojoj smo sada - posjetitelji mogu osjetiti svu draž postava koje imamo, odnosno napraviti poludnevni izlet bez da se maknu s tvrđave, što uključe i ručak ovdje. Kod nas se mogu zaputiti cijele obitelji s djecom koja su nam iznimno važna… Trebate vidjeti reakcije najmlađih…

Napominjem kako su ulaznice besplatne za hrvatske branitelje, djecu u dobi do sedam godina i, naravno, građane Knina', rekao je ravnatelj Šimić.

Jedna od najimpresivnijih srednjovjekovnih utvrda u regiji, uz to što privlači posjetitelje kao povijesni i arhitektonski dragulj, živo je središte kulturnih, zabavnih i obrazovnih aktivnosti. Nerijetko je, naime, domaćin raznim događanjima koja privlače publiku raznih profila i interesa - pregršt ih je u najavi za naredni period. Sve informacije o njima mogu se pratiti na službenoj stranici Kninskog muzeja kao i na Facebook te Instagram stranici Knin Fortress.

@dalmatinskiportal Zavirite u novootvorene atrakcije na Kninskoj tvrđavi 'Letjeli' smo i balonom iznad grada u društvu ravnatelja Kninskog muzeja Ante Šimića #knin #kninskatvrđava #hrvatska #atrakcije #izlet #preporuke original sound - Dalmatinski portal
Vaša reakcija na temu