Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay VIŠE TE NE VOLIM: 10 najčešćih razloga za prestanak ljubavi

VIŠE TE NE VOLIM: 10 najčešćih razloga za prestanak ljubavi

Saznajte njene i njegove razloge za rastanak

Muškarcima je najbitnija lojalnost, a ženama pažnja, međutim i jedni i drugi vezu prekidaju zbog nekompatibilnosti i nedostatka kemije koja je na početku postojala, piše 24sata.

I muškarci i žene u dugoj vezi nerijetko shvate da su početni zanos i zaljubljenost nestali te da su sada dobri prijatelji koji žive zajedno. Budući da spolovi drugačije funkcioniraju i razlozi odljubljivanja poprilično su različiti. Kod muškaraca je to najčešće posao koji ih preokupira, a kod žena nedostatak pažnje. 

Njegovi razlozi: 

1. Posao ga čeka i na poslu i kod kuće

Ako u vezi dijelite odgovornost kao što su djeca, novac i briga za kućanstvo, vrlo lako će se vaši razgovori svesti isključivo na posao. Sasvim je normalno da ste poslovni partneri, ali treba znati stati i uživati u zajedničkom vremenu. Teško je biti strastveno zaljubljen u čovjeka koji govori isključivo o velikim i ozbiljnim stvarima. Zato nađite vremena za zabavno druženje koje će vratiti ravnotežu vašem ljubavnom životu. 

2. Vidi partnericu kao mamu, ali ne i kao ljubavnicu

Neki muškarci odgajani su tako da postoje samo dvije vrste žena, majke i seksualne partnerice. Ako vašeg partnera privlačite manje samo zato što ste majka, to je veliki problem. Ovaj problem možete riješiti u savjetovanje i uz stručnu pomoć. Osim toga, bitno je i da žena ima zdrav balans između svojih uloga majke i žene. 

3. Veza nije baš najbolje počela

Ako je vaša veza počela u pijanstvu i nastavila se kroz intenzivne seksualne susrete, nakon čega ste se otuđili jedno od drugog, možda zapravo nije ni bila ono što ste mislili da je. Strast djeluje opijajuće i zbog toga možete pomisliti da je to ono pravo, no različiti interesi i način života vratit će vas u stvarni život.

4. Lojalnosti, koju toliko želi, nema

Muškarcima je odanost izrazito bitna i oni moraju znati da je njihova partnerica tu za njih. Ukoliko se počinje povlačiti u sebe, to može biti zato jer vi u najbitnijem trenutku niste bili tu za njega. 

5. Nisu kompatibilni

Na početku veze sve ste radili zajedno, čak i ono što vam se ne sviđa, a neke teme ste izbjegavali jer znate da se ne slažete. No s vremenom će vam te iste stvari sve više smetati, ukoliko ih ne riješite i možda biti uzrok kraja.

Njezini razlozi: 

1. Dosadno joj je

U dugoj vezi lako je ući u rutinu koja može biti zamorna i dosadna. Naročito ako živite zajedno, onda već lako možete predvidjeti reakciju onog drugog. Iako čvrst odnos jamči i sigurnost, u jednom trenutku može se zaokrenuti i izazvati kontraefekt zbog čega će žena poželjeti izlaz, ali i novu uzbudljiviju vezu. 

2. Ne dobiva dovoljno pažnje

Iako muškarci misle da svojim partnericama pružaju dovoljno pažnje i ljubavi, osobito na početku veze, one misle drugačije. Ukoliko žena smatra da je njen muškarac zanemaruje njezini će osjećaji polako blijediti. Ona želi da njen partner shvati da joj nedostaje ljubavi i bez velikih riječi. Obično je prekasno nakon što ona počne pričati o tome. 

3. Upoznala je nekoga 

Žene koje su sretne u vezi neće tražiti drugog muškarca, ali ljubav se događa neplanirano. No, prekid nikad nije lagan. Za razliku od muškaraca, koji su skloniji dvostrukom životu, žene rijetko kad mogu podnijeti ljubav na dvije fronte. Obično ostaju ili odlaze s onim koji joj više odgovara.

4. Promijenili smo se

Ljudi se s vremenom mijenjaju, pa partner u kojeg ste se zaljubili nerijetko nije ista osoba nakon par godina. Moguće je da će se oboje promijeniti ili da će se samo žena promijeniti, a muškarac ostati isti. U svakom slučaju, potrebe, prioriteti i ciljevi su postali drugačiji. Ako se žena ne vidi više u tom paru, ta veza lagano umire za nju. 

5. Nema kemije

Iako ste na početku doživljavali vatromet, nakon određenog vremena entuzijazam će splasnuti, a vi vidjeti partnera u pravom svjetlu. Shvati li žena da to nije ono što želi, otići će. 

Vaša reakcija na temu