Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash WhatsApp uvodi veliku promjenu

WhatsApp uvodi veliku promjenu

Uskoro će biti dostupna

WhatsApp kontinuirano poboljšava platformu za sigurnost i sigurnost korisnika, a upravo to čini se sa sljedećim potezom, koji se tiče potvrđivanja da iza korisničkog računa stoji upravo osoba koja i treba stajati.

Naime, platforma u vlasništvu Mete u kolovozu je počela testirati novitet – verificiranje računa putem e-maila. Uskoro bi trebao biti dostupan te će svakako poslužiti kao dodatna sigurnosna opcija za sve koji se žele u potpunosti osigurati od napada, navodi Android Police, a prenosi N1.

Jer, iako WhatsApp već neko vrijeme podržava end-to-end kriptirane razgovore i šifrirane sigurnosne kopije, s porastom prevara, oni sami po sebi nisu dovoljni da zaštite korisničke račune.

Trenutno, WhatsApp račun povezan je s brojem mobitela njegova vlasnika i to predstavlja sigurnosni rizik jer ako netko ne može pristupiti svom broju, bit će zaključan s WhatsApp računa. Upravo zato WhatsApp radi na povezivanju e-maila, pružajući tako alternativni način pristupa računu.

Ako koristite najnoviju beta verziju WhatsAppa za Android, trebali biste pronaći opciju povezivanja adrese e-pošte pod Postavke WhatsAppa > Račun > Adresa e-pošte. Kod koji stiže na e-mail ima šest znamenki. Ujedno, iz WhatsAppa garantiraju da će e-mail ostati privatan i neće biti vidljiva nikome osim vlasniku. Bitno je za napomenuti da korisnici mogu izabrati e-mail koji žele za verifikaciju, što znači da on ne mora biti onaj koji primarno koriste u svakodnevici.

Vaša reakcija na temu