Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Zadarski strip crtač Tomislav Košta u Striparnici Columbo: Doživite strip umjetnost uživo!

Zadarski strip crtač Tomislav Košta u Striparnici Columbo: Doživite strip umjetnost uživo!

U subotu, 19. listopada

Još uvijek nemate planove za subotnje jutro? Striparnica Columbo nudi savršenu priliku da uživate u jedinstvenom umjetničkom iskustvu, podružite se s lokalnim strip autorima i podržite domaću kreativnu scenu. Ove subote, 19. listopada 2024., između 10 i 14 sati, posjetite Striparnicu Columbo i upoznajte jednog od naših istaknutih strip crtača – Tomislava Koštu.

Striparnica Columbo prepoznatljivo je mjesto na kulturnoj karti grada koje s ljubavlju njeguje domaće strip stvaralaštvo, redovito organizirajući susrete s autorima. Nakon uspješnog gostovanja Bore Pavlovića, sada u goste dolazi Tomislav Košta, koji će osim potpisivanja svojih stripova, crtati uživo, dijeliti svoja iskustva i kreativne savjete, a publika će imati priliku i fotografirati se s njim.Košta će donijeti originalne table i ilustracije te će se iste moći i vidjeti.


Košta je u svijet stripa zakoračio tek u svojim četrdesetima, no njegov rad brzo je osvojio naklonost domaće i šire publike. Do sada je objavio nekoliko zapaženih strip albuma, poput 'Sjećanja', 'Kartoline', 'Mare Monstrum', 'Dragi moj – draga moja' i 'Priče iz davnine'. Između Zadra i otoka Ugljana, gdje živi i radi, Tomislav Košta vješto balansira između slikarstva i strip crtaštva.

Tomislav Košta, rođen 1974. godine u Zadru, prošao je zanimljiv umjetnički put. Iako je studirao povijest i povijest umjetnosti, ljubav prema likovnoj umjetnosti prevladala je tijekom studija, kada se posvetio slikarstvu. Njegov rad prepoznat je na mnogobrojnim izložbama, a kao član Hrvatskog udruženja likovnih umjetnika (HULU) aktivno doprinosi domaćoj umjetničkoj sceni. Uz to, sudionik je brojnih likovnih kolonija humanitarnog karaktera.

Posjetite Striparnicu Columbo, uživajte u stvaranju stripa uživo i podržite domaću strip scenu!

Vaša reakcija na temu