Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Marino Zeljković ZAGREB PRIDE: 'Zahtijevamo da se pokrene postupak promjene Ustava'

ZAGREB PRIDE: 'Zahtijevamo da se pokrene postupak promjene Ustava'

19. povorka ponosa prošetala je od Markovog trga do Ribnjaka

'Zahtijevamo potpunu ravnopravnost. Želimo u Hrvatskoj napokon živjeti slobodno i ponosno. Pozivamo sve da nam se pridruže u borbi protiv svih oblika diskriminacije, protiv poniženja i ignoriranja naših prava i sloboda. Moramo početi od Ustava. Kroz ustavnu jednakopravnost ostvarit ćemo jednakopravnost za sve nas. Mi što koračamo u Povorci ponosa već desetljećima stvaramo ponosno i slobodno društvo. Želimo da Hrvatska bude zemlja za sve naše obitelji, kao što je i naš Pride. Mi stvaramo prostor gdje se svi možemo izražavati slobodno. Na Povorci ima mjesta za sve rodove, jezike i pisma. Zato smo svih ovih godina širili prostor slobode i želimo da cijela Hrvatska bude slobodna i sretna kao što je i naš Pride'. Poručile su to organizatorice 19. povorke ponosa, Zagreb Pridea, javlja Index.

'Samo zajedno možemo pobijediti one koji uporno gaze i osporavaju naša prava i njihove sponzore na Markovu trgu. Zato je Pride postao jedan od najvažnijih prosvjeda u Hrvatskoj. Ako treba, održat će se na proljeće i na ljeto, pa i u snježnoj oluji', poručile su pa dodale: 'Ovdje nismo slučajno. Zahtijevamo da se pokrene postupak promjene Ustava, da se po svim pravima izjednače sve obitelji. Zahtijevamo da se promijeni odluka o definiciji braka tako da uključe i istospolne obitelji. Borimo se za ustavnu jednakost i pravo na slobodu', poručili su organizatori.

'Svi mi ovdje zahtijevamo da se pokrene postupak promjene Ustava tako da se u svim pravima i obvezama izjednače sve obitelji. Tražimo da se u definiciju braka uključe i istospolne obitelji', poručeno je s Markova trga.

Vaša reakcija na temu