Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zagrebačka špica u znaku Posušja: Predstavljen festival klapske pisme

Zagrebačka špica u znaku Posušja: Predstavljen festival klapske pisme

Održava se 3. i 4. kolovoza

Protekla subotnja zagrebačka špica bila je u znaku Posušja i Festivala klapske pisme koji će ove godine po deseti put biti održan u ovom hercegovačkom gradiću 3. i 4. kolovoza.

Na Coolturnoj špici, programu koji organizira Hrvatsko kulturno društvo Napredak, ovoga puta u suradnji s Hrvatskom paneuropskom unijom i Općinom Posušje, nastupila je muška klapa Zvizdan iz Posušja, Ivana Jukić sudionica glazbenog natjecanja The Voice Hrvatska koja je također iz Posušja te mladi glazbenik iz Mostara Josip Drinovac. U više od dva sata programa okupljeni su mogli uživati u raznolikom repertoaru.

Posebno i spontano iznenađenje bio je i kratki nastup Amire Medunjanin koja je bila u publici, a onda se pridružila glazbenicima otpjevavši nekoliko pjesama.

Podršku Festivalu i svima koji sudjeluju u njegovoj organizaciji kao i glazbenicima koji su nastupili na Coolturnoj špici svojim su dolaskom dali ministar vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordan Grlić Radman, državni tajnik u Uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske Zvonko Milas, načelnik Posušja Ante Begić, predsjednik Hrvatske paneuropske unije Pavo Barišić te glavni tajnik Vanja Gavran, dopredsjednik HKD-a Napredak Damir Krešić, povjerenik Napretka za Zagreb Goran Štrbac i drugi.

Gavran i Begić bili su jedni od osnivača klapskog festivala 2014. godine, koji je već prve godine postao pravi kulturni brend Posušja i središnja manifestacija Posuškog lita.

Vaša reakcija na temu