Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ZANIMLJIV OGLAS Vlasnik prodaje Yugo iz osamdesetih za gotovo 60.000 kuna

ZANIMLJIV OGLAS Vlasnik prodaje Yugo iz osamdesetih za gotovo 60.000 kuna

Postaje li ovaj legendarni automobil vrijedan oldtajmer?

O Yugu i njegovoj legendarnoj završnoj obradi zbijaju se šale i vicevi još od 1985. godine kad je sletio na američki kontinent. Koštao je samo 3995 dolara, a vrlo brzo je postao kultno vozilo i to ne zbog pretjeranih kvaliteta, nego zbog niza problema i skromnih sigurnosnih funkcija. Zanimljivo, vozilo s kojim su gotovo svi zbijali šale sada proživljava drugu mladost, odnosno čini se da cijene oldtimera rastu, piše HAK revija.

Prema oglasu, ovaj preživjeli Yugo GVL iz 1988. gotovo je cijeli radni vijek proveo je u Kaliforniji i odličnom je stanju. Također ima standardni 1,1 litreni četverocilindrični motor, s 55 KS i 77 Nm okretnog momenta. Mjenjač je ručni, s četiri stupnja prijenosa, a automobil je prešao 69.000 km. Unutrašnjost se također čini prilično pristojnom, a na vanjskom dijelu karoserije tek je nekoliko oštećenja.

Prodavač Yuga traži 8000 dolara za automobil, što je, čini se, znak da ovi automobili polako dobivaju na vrijednosti. Hoće li toliko dobiti? To zasad nitko ne zna, ali cijena bi mogla biti indikator da Yugo proživljava drugu američku mladost.

Vaša reakcija na temu