Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zanimljivosti na Hrvatskim danima male brodogradnje i turističkih atrakcija

Zanimljivosti na Hrvatskim danima male brodogradnje i turističkih atrakcija

Manifestacija traje od četvrtka do nedjelje

Početak manifestacije je u četvrtak, 10. lipnja od 13 sati i ona traje do nedjelje, do 17 sati, a ulaz je kao i uvijek do sada besplatan. Na ovoj manifestaciji naglasak u moru je u potpunosti stavljen na plovila domaćih proizvođača među kojima su premijere već najavili Bura i Colnago, a organizatori vjeruju kako će ih biti i još. 

Ponuda izlagača iz segmenta nautike i turizma bit će čak i bogatija nego prošle, COVID godine održavanja, a osnažit će se ponuda ribolovne opreme uz uvijek izraženu ponudu nautičke opreme koju će na dvostruko većoj površini nego inače predvoditi Lalizas Marina Stores. Plažna, ronilačka i komunalna oprema, električna vozila i vozila renomiranih svjetskih proizvođača te drugi atraktivni proizvodi dio su i ovogodišnje manifestacije. 

- Naravno, ni ove godine neće nedostajati zabavnih i animacijskih programa koji zbog epidemioloških razloga s kopna sele u more. Natjecanje Kajak kontra SUP-a,  s nagradnim fondom od 4000 kn, posebno je zanimljivo. Prijave će biti moguće na izložbenom prostoru Surfmanie od četvrtka od 13 sati, nakon otvorenja  manifestacije Hrvatski dani male brodogradnje i turističkih atrakcija. Početak natjecanja je u subotu u 11.30 sati. Tako će po prvi put na Jadranskoj obali, a možda i prvi put na zemljinoj kugli od kada je izumljeno veslo, kajakaši i SUP veslači odmjeriti snage u direktnoj utrci - poručuju organizatori.

Ukoliko bude interesa Surfamia se sprema organizirati i 'Utrku u kotaču na vodi'. 

- Što se predstavljanja drugih projekata tiče, ističemo JK Marina Kaštela i njihovu prezentaciju organizacije Europskog prvenstva u jedrenju u klasi Radial Ilca-6 juniori, već tradicionalni happy hour Turističke zajednice Kaštela i predstavljanje turističke ponude Kaštela te kao novost, predstavljanje Interreg projekta SASPAS 'Safe Anchoring and Seagrass Protection in the Adriatic Sea' čiji je cilj očuvanje i obnova morskih cvjetnica kroz postavljanje sigurnih sidrišta. Naravno, ovo nije sve, al' svakako već i prije spomenuto, dovoljan je razlog da posjetite marinu Kaštela od četvrtka do nedjelje - zaključuju organizatori.

Vaša reakcija na temu