Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zašto je gužva na Poljudu za vrijeme ljetne stanke?
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

Zašto je gužva na Poljudu za vrijeme ljetne stanke?

Skywalk Poljud (avan)tura prva je i jedina stadionska tura u Hrvatskoj ovog tipa, koju podjednako vole domaći i strani ljubitelji adrenalina i arhitekture

Poljud je mitski stadion. Arhitektonsko remek-djelo. Ova izjava nema predznak lokalpatriotizma, jer poljudsku ljepoticu je remek-djelom moderne stadionske gradnje među mnogima proglasio i Martino Stierli, kustos njujorške MoMe. Upravo je arhitektonska važnost Poljuda, s kojom većina Splićana nije upoznata, jedan od razloga zašto na Skywalk Poljud, prvu i jedinu stadionsku turu u Hrvatskoj koja se odvija na krovu stadiona, čak i za vrijeme ljetne stanke hrle domaći i strani posjetitelji. 

Skywalk Poljud je 90+minutna tura koja spretno povezuje priču o stadionskoj arhitekturi, inženjerstvu i adrenalin, a koja se odvija na unutrašnjem i vanjskom dijelu krova stadiona, u čijem vas finalu očekuje 70-metarski rope swing, skok iz novinarskih kućica nalik velikoj ‘ljulji’. 


Gdje se točno šeta na ovoj turi?

Stručni tim penjača vodi vas kroz dijelove stadiona po prvi put dostupne za javnost, kao što su unutarnji dio krova - sve do reflektora koji se nadvijaju nad travnjakom, vanjski dio zapadne tribine te krovište zapadne tribine, odakle se pruža fascinantan pogled prema Kaštelanskom zaljevu, Marjanu te sjevernom dijelu Splita. 

Staze kojim se krećete su servisne staze unutar konstrukcije, osigurane sajlom kao kod via ferrate, što znači da je vaš sigurnosni pojas u svakom trenutku zakačen, a koristi se najsuvremenija alpinistička oprema koja redovito prolazi sigurnosnu provjeru.


Zanimljiva priča o izgradnji i važnosti Poljuda u svijetu

Glavni vodič, inženjer građevine te iskusni penjač Slaven Vručinić, uvodi vas u priču o gradnji Poljuda, koji je i 42  godine nakon izgradnje predmetom divljenja i istraživanja.  Na ovoj ćete turi saznati i niz nevjerojatnih podataka - gdje su sve u svijetu izgrađene replike Poljuda, koja je veza antičkog teatra i omiljenog splitskog stadiona te još mnogo fascinantnih detalja koji posjetitelje ne ostavljaju ravnodušnima.

A još nismo stigli do vrhunca Skywalk Poljuda

U velikom finalu Skywalk Poljud očekuje vas 70-metarski rope swing, odnosno skok nalik velikoj ljuljački, gdje se bez trzaja i naglih pokreta prepuštate letu iznad mitskog travnjaka. Ako ste ljubitelj adrenalina ili barem želite malo prodrmati vašu svakodnevicu - ovo je prava stvar za vas! 

Kako nam priča ekipa iz Skywalk Poljuda, dosta je onih koji kada stignu na do skoka kažu - “nema šanse da skočim!” - međutim, brojke govore suprotno. Naime, bitan je podatak da se čak 98% posjetitelja ipak odvaži na skok. Stoga, ako mislite da ova tura nije za vas, vjerojatno se varate, a za sve one koji odustanu od skoka, ekipa iz Skywalka nudi dodatnu priliku - vratite se kada god hoćete i skočite potpuno besplatno. 


Fotografije koje morate imate u svojoj arhivi

Ekipa iz splitskog Skywalka vas može i fotografirati dok letite iznad Poljuda, a odlične su i one s vrha krova zapadne tribine. Topla preporuka je rezervirati Skywalk pri kraju dana, u zalazak sunca, kada krov omiljenog stadiona poprimi zlatnu boju, a fotografije govore više od riječi.


Cijena po osobi je 290kn, a možete ostvariti i 10% popusta na grupe od 5 i više osoba. Saznajte više na web stranici skywalk-poljud.com/hr/ i rezervirajte svoj Skywalk pozivom na 095 5642 078 ili na info@skywalk-poljud.com.

Ponosni smo na Poljudski stadion, ali i ovakvu (avan)turu koju nema nitko osim Splita u Hrvatskoj, a tek ih je nekoliko u svijetu. Zato - svi na Skywalk Poljud!

Vaša reakcija na temu