Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Završila 'Škola na Trećem'

Završila 'Škola na Trećem'

U projektu sudjelovalo više od 120 zaposlenika HRT-a, više od 60 učiteljica i učitelja, a pristiglo je i više od 100.000 dječjih radova

Na Hrvatskoj radioteleviziji danas je svečano obilježen završetak projekta 'Škola na Trećem', koji je počeo 16. ožujka zbog epidemije koronavirusa u Hrvatskoj, a s ciljem osiguranja kontinuiteta odgojno-obrazovnog procesa za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole. Bio je to zajednički projekt Hrvatske radiotelevizije i Ministarstva znanosti i obrazovanja RH, koji su organizirali provedbu nastavnog programa i izvođenja nastave na daljinu.

Povodom završetka održan je prigodni domjenak na Prisavlju koji je okupio sve sudionike projekta, ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak sa suradnicima, te programsko vodstvo HRT-a.


Obraćajući se okupljenima, Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić zahvalio je svim sudionicima projekta 'Škole na Trećem'. 'Ovaj projekt radili smo 12 tjedana u uvjetima lockdowna, kada je sve stalo, kako bismo djeci od prvog do četvrtog razreda omogućili nastavu. Projekt je jako dobro prihvaćen, kako od naše djece, što je i najvažnije, tako i od institucija poput Europske radiodifuzijske unije. Mnoge televizije slijedile  su naš primjer kada je riječ o obrazovanju', rekao je Glavni ravnatelj.

Naglasio je i kako je bilo izuzetno važno pripremiti projekt u vrlo kratkom roku, te podsjetio kako je u njemu sudjelovalo više od 120 zaposlenika HRT-a, više od 60 učiteljica i učitelja,  a pristiglo je i više od 100.000 dječjih radova.


Voditeljica projekta bila je HRT-ova urednica Rahela Štefanović s timom odličnih novinara, voditelja, snimatelja, realizatora i mnoštvom tehničke ekipe.

Ministrica Blaženka Divjak zahvalila je javnom medijskom servisu na suradnji tijekom projekta. 'Ni u teškim vremenima mi nismo odustali od obrazovanja. Pokazali smo da se nastava može pripremiti, da se može napraviti i da to može biti uspješno, prije svega jer je ovih 200-njak ljudi, koji su na različite načine bili uključeni, rečeno sportskim rječnikom, ostavio srce na terenu. To se vidjelo, to je prihvaćeno', rekla je ministrica Divjak.

Dodala je i kako će se  naši učenici - kada  za 10, 20 godina budu gledali unatrag, prisjećajući se kako im je je bilo za vrijeme korone - sjetiti i 'Škole na Trećem'.

Vaša reakcija na temu