Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Završilo 5. izdanje Moondance festivala: Talijanski techno punk anarhisti začinili nastup s 'Ti si mi u mislima'

Završilo 5. izdanje Moondance festivala: Talijanski techno punk anarhisti začinili nastup s 'Ti si mi u mislima'

Tri večeri je trajao program u trogirskoj kuli Kamerlengo

Nakon dvije noći techno glazbe, Moondance festival je završio svoje peto izdanje, koje je bilo u znaku kultnog berlinskog kluba Trezor, a s pozornice trogirske kule Kamerlengo trećeg je dana mnogobrojna publika slušala setove Handmadea, DJ Deepa, Roberta Hooda i The Analogue Cops.

Peta, jubilarna godina Moondance festivala donijela je i novitete, kao što je bio 3D maping kule, za koji je zaslužan Videogeist, radionice i predavanja te uz DJ setove, i nekoliko odličnih live nastupa.

Osim headlinera, Oscara Mulera i Ben Simsa, prve su noći brojnim okupljenim ljubiteljima techna, svoj doživljaj ovogodišnjeg izdanja festivala predstavile i regionalne techno snage, Insolate iz Osijeka, novosadski producent i DJ Avoid, aka Vladimir Aćić, Tome R. te Jan Kinčl Zero with Reggis Kattie s Live setom.

Pozornicu pod mjesečinom su drugog dana festivala otvorili Eggy s b2b setom s Edy C-em, šefom Decoded Recordsa, nakon čega je Ivan Komlinović prisutne počastio live setom, koji je već tradicija s Ivanom i Moondance festivalom. Potom je Forest People isporučio svoju dozu techna, nakon čega je 'profesor' Dundov, koji je u sklopu  EMI Instituta održao i predavanje na temu 'Od DJ-a do live izvođača', ušao sa svojim setom melodije i beata, koji je publiku odveo na vožnju svemirom, do stanice gdje je čekao Psyk, koji je za ovu priliku predstavio svoju viziju hipnotičkog groovea. Ovacije koje je Jonasu Kopp  pobrao nakon seta bile su dovoljan pokazatelj o kakvom  se setu radilo. 

Treće i posljednje noći, Moondance je odjenuo boje Trezora, pa je tako čuveni berlinski klub predstavio svoje techno uzdanice: Handmade, rezident Trezora od 2009. vinilni puritanac i čovjek sa smislom za pokretanje plesnog podija naprvio je idealnu uvertiru za Dj Deepa sačinjenu od dub , deep i detroit techna na što se idealno nadovezao  DJ Deep koji je publiku držao u plesnoj tantri sve do pojave Robert Hooda koji se na pozornicu popeo sa svojom kćeri Lyric .

Ono što je uslijedilo bio je pravi zvuk detroitskog techna izmješan s gospel vokalima i soul dionicama, kojeg je donio sa sobom u kulu Kamerlengo. Pred kraj seta se više okrenuo Floorplanu, projektu koji je pokrenuo s kćeri, pa se mogla čuti i njihova zajednička 'Tell You No Lie', kao i 'We Magnify His Name'.

I za kraj cijelog festivala, talijanski techno punk anarhisti s prebivalištem u Berlinu The Analogue Cops, s live setom, koji su festival spektakularno zatvorili s acid stvari sa sampleom 'Ti si mi u mislima' Dina Dvornika te tako priveli kraju peto izdanje festivala.

Vaša reakcija na temu