Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŽENE ZA OTOK Pag predstavile svoju udrugu javnosti

ŽENE ZA OTOK Pag predstavile svoju udrugu javnosti

Radit će na dobrobit lokalne zajednice

U Centru za kulturu Gozdenica grada Novalje održano je predstavljanje udruge Žene za otok Pag. Tu vrijednu inicijativu podržali su Grad Novalja i Centar za kulturu, a dobro ispunjena dvorana govorila je u prilog zanimanju brojnih otočanki za rad te novoosnovane udruge koja je inspiraciju pronašla u prvoj takvoj, baznoj udruzi Žene za otok Krk, koju je osnovala Jovana Čutul.


Nakon okupljanja članica koje su pristigle sa svih dijelova otoka Paga, kao i njihovih gostiju, uvodnu riječ u ime Grada i dobrodošlicu svima prisutnima poželjela je Margareta Škunca Ćepulo. Prisutnima se obratila i profesorica Marija Čemeljić Pećirko, predsjednica udruge Žene za otok Pag te zahvalila svima na dolasku i podršci. Istaknula je da u sklopu predstavljanja udruge slijedi projekcija filma 'Samo kad se smijem' redateljice Vanje Juranić.


'Ovaj film obrađuje vrlo tešku i mučnu temu, a to je obiteljsko nasilje i nasilje nad ženama. Bez obzira na to kako mi živimo, taj problem u društvu postoji i trebamo ga osvijestiti jer upravo je obitelj ta jezgra koja nam treba pružati zaštitu, toplinu i podršku', zaključila je.

Nakon projekcije filma koja nikoga nije ostavila ravnodušnim, prisutni su krenuli u Hotel Oleu na druženje, a udruzi su pristupile i nove članice koje svojim radom žele pridonijeti njezinu razvoju. Tu su kroz neformalni razgovor niknule brojne ideje i planovi te su doneseni novi zanimljivi prijedlozi koje kroz aktivnosti svojih članica udruga želi realizirati na dobrobit otoka i otočanki.


Predavanja, brojne tematske i stručne radionice, konferencije, sustavna edukacija na poslovnom i osobnom planu te međusobno povezivanje, po uzoru na baznu udrugu Žene za otok, bit će okosnica rada i paške ekspoziture te udruge. Žene, kao važna okosnica društva i obitelji, svojim iskustvom i znanjem mogu inspirirati druge žene i razmijeniti svoje ideje, odnosno ojačati sliku otoka u svakom pogledu. Udrugu Žene za otok Pag čini grupa aktivnih žena koje svojim načinom života i prepoznavanjem brojnih vrijednosti koje život na otoku nudi, ali i svojim poduzetničkim aktivnostima želi promovirati i poboljšati život i rad na otoku.

Vaša reakcija na temu