Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zimska škola gitare od utorka u Solinu

Zimska škola gitare od utorka u Solinu

Sudjelovat će preko 20 mladih gitarista, učenika srednjih i osnovnih glazbenih škola sa šireg splitskog područja

U utorak, 3. siječnja u Solinu počinje peto izdanje Zimske škole gitare  u organizaciji Glazbene škole 'Silvije Bombardelli' Solin i Udruge 'GitaraSt' iz Splita, a pod vodstvom predavača Josipa Dragnića, Antonia Rumenovića i Nene Munitića.

Projekt je pokrenut u siječnju 2013. godine kako bi se mladima sa šireg splitskog područja pružila prilika da aktivno provedu zimske praznike te kroz druženje, individualne satove, radionice i gitaristički orkestar pod vodstvom vodećih hrvatskih gitarističkih pedagoga usavrše i obogate svoja gitaristička znanja i vještine.

- Opravdanost projekta očitovala se kroz stalni rast broja sudionika, tako da će na 5. Zimskoj školi gitare sudjelovati preko 20 mladih gitarista, mahom učenika srednjih i osnovnih glazbenih škola sa šireg splitskog područja, ali i gitarista iz drugih dijelova Hrvatske – Poreča. Labina, Pule, Koprivnice i Zagreba - kazali su organizatori.

Tijekom četverodnevnog trajanja Zimske škole održat će se više od 70 individualnih satova, četiri grupne radionice te probe 'ad hoc' formiranog gitarističkog orkestra.

Uvježbane solo točke i točke gitarističkog orkestra šira publika će imati priliku poslušati na završnom koncertu koji će se održati u nedjelju 8. siječnja u 19 sati u Teatrinu gradske knjižnice Solin, kada će se upriličiti i svečana dodjela diploma svim polaznicima.

Vaša reakcija na temu