Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP ZLATNA VRATA Elektroničko nasilje i ostale opasnosti na internetu - kako pomoći djeci i mladima

ZLATNA VRATA Elektroničko nasilje i ostale opasnosti na internetu - kako pomoći djeci i mladima

Konferencija za roditelje, ravnatelje, psihologe, pedagoge i ostalo stručno osoblje u vrtićima i školama

U Centru za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, 3. listopada u 19 sati, održat će se konferencija Elektroničko nasilje i ostale opasnosti na internetu - kako pomoći djeci i mladima za roditelje, ravnatelje, psihologe, pedagoge i ostalo stručno osoblje u vrtićima i školama, kako bi se ojačale vještine medijske pismenosti u radu s djecom i mladima.

Prijave na info@zlatnavrata.hr ili na 021/361-524.

Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata konferencijom obilježava Dječji tjedan koji se svake godine u Hrvatskoj održava u prvom tjednu listopada. Dječji tjedan je vrijeme naglašavanja važnosti promicanje prava djece koja su garantirana Konvencijom o pravima djeteta kao i vrijeme u kojem osvještavamo zajedničku odgovornost za poštivanje dječjih prava i odgovaranje na potrebe djece.

Konferencija je dio projekta 'Like za mudar klik', koji uključuje 15 radionica medijske pismenosti za djecu od 1. do 4. razreda osnovnih škola u Gradu Splitu i okolici. Projekt je sufinaciran od  Agencije za elektroničke medije putem Javnog poziva za sufinanciranje projekta na temu poticanja medijske pismenosti.

'Zbog uloge koju mediji imaju u odgoju i oblikovanju dječjih stavova te utjecaju na njihovo fizičko i psihičko zdravlje, djeca su najosjetljiviji konzumenti medija. Iz tog razloga je potrebno ojačati njihove vještine medijske pismenosti i potaknuti ih na jasnije raspoznavanje pozitivnih i negativnih utjecaja medija.

Važno je prepoznati, spriječiti i/ili umanjiti štetu internetskih prijevara i kriminala na internetu na štetu djece i mladih (virtualno zlostavljanje (cyberbullyng), online seksualna zlostavljanja djece, govor mržnje, lažno predstavljanje na internetu, krađe identiteta, osobnih podataka i slično).

Činjenica je da nedostaje edukacija na navedenu temu u Gradu Splitu i Splitsko-dalmatinskoj županiji te da je današnje školsko obrazovanje djece i mladih o medijskoj pismenosti nedovoljno.

Osim edukacije djece potrebno je stalno educiranje roditelja i stručnih službi u vrtićima i školama što je i krajnji cilj konferencije', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu