Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ZLATNA VRATA Proljetna konferencija Kino mreže

ZLATNA VRATA Proljetna konferencija Kino mreže

Od 9 do 11. svibnja

U organizaciji Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Kino mreže i Hrvatskog audiovizualnog centra, Centar Zlatna vrata drugi put bit će domaćinom Proljetnoj konferenciji Kino mreže, koja će se održati od 9 do 11. svibnja.

Neovisni hrvatski kinoprikazivači osnovali su Hrvatsku mrežu neovisnih kinoprikazivača 2014. godine kako bi ojačali položaj neovisnih kina unutar same filmske djelatnosti te pokrenuli i razvijali filmsku kulturu u svim njezinim oblicima diljem Hrvatske. 

Područja djelovanja Mreže su kultura i umjetnost s naglaskom na audiovizualnu i medijsku kulturu, audiovizualnu industriju te kinoprikazivačku djelatnost.

Ključne aktivnosti Mreže su povezivanje i razmjena programa iznimne umjetničke, kulturne i povijesne vrijednosti, razvoj publike svih kategorija s naglaskom na filmsko obrazovanje djece i mladih,  kontinuirano obrazovanje članova u marketinškim, organizacijskim, tehnološkim i programskim područjima te zagovaranje i proaktivno djelovanje u okvirima lokalne, nacionalne i europske kulturne politike.

Otvorenje konferencije planirano je u utorak, 9. svibnja u 15.30 sati. Uvodno će govoriti Danijela Ćukušić (ravnateljica Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata), Danijela Fabric Fabijanac (predsjednica Kino mreže), predstavnik grada Splita, Chris Marcich (ravnatelj Hrvatskog audiovizualnog centra), Krešimir Partl (državni tajnik Ministarstva kulture i medija).

Teme koneferencije koje će se obraditti kroz predstavljanja, okrugli stol i radionice su:

- Ulaganja u male kinoprikazivače - tko, za što i za koga?

- Primjeri dobre prakse Mreža kinoprikazivača iz regije

- Plan istraživanja Navike gledanja mlade publike od 6 do 18 godina i koncepta programa Licem u lice s hrvatskim filmom

- klub vjernosti

- analiza filma.

Vaša reakcija na temu