Foto: Veljko Martinović UŽIVO 'ZOVEM PRIJATELJE MOJE': Koncert je završio pjesmom 'Jugo' u izvedbi svih izvođača

UŽIVO 'ZOVEM PRIJATELJE MOJE': Koncert je završio pjesmom 'Jugo' u izvedbi svih izvođača

Ukupan prihod od ulaznica bit će doniran KBC-u Split

21.40 - 'Ćutim se lipo' zapjevali su Uršula Najev i Ivo Perkušić, Goran Karan 'Gori more', a onda je Mjesni odbor zagrijao atmosferu s 'Život si moj potrošila'. Zorica Kondža zapjevala je 'Ne voliš me više', potom je Alen Nižetić izveo naslovnu pjesmu koncerta 'Zovem prijatelje moje'.

Na bini su svi izvođači, a s njima i organizator ove večeri.

- Kad zapuše jugo ima tantijema - tim je riječima najavio posljednju skladbu Tomislav Mrduljaš koju su izveli svi izvođači.

20.55 - Marka Kutlića čuli smo u izvedbi pjesme 'Srna i vuk', a onda je Tedi Spalato izveo dvije 'Tama' i 'Najlipša na svitu'. Potom je publika uživala u pjesmama 'Evo noć' u izvedbi Tihe Orlića, 'A gdje si ti' Nene Belana. Mladi Hvaranin Dino Petrić zaradio pljesak publike s pjesmom 'Dobro mi došla ljubavi'. Dio atmosfere donosimo u videu.


20.30 - Koncert su otvorili Miro Trgo i Filomena, a u videozapisu poslušajte kako zvuči Ivo Amulić u pjesmi 'Samo ovu mrvu duše', Petar Dragojević izveo je 'Ješka od ljubavi', a Alen Nižetić raspjevao publiku s pjesmom 'Bez tebe'.

20.15 - U Hrvatskom narodnom kazalištu započeo je donatorski koncert 'Zovem prijatelje moje'. Radi se o autorskoj večeri skladatelja Tomislava Mrduljaša na kojoj će nastupiti Orkestar Hrvatske ratne mornarice i gosti. Kompletan prihod od ulaznica bit će uplaćen za kupnju uređaja za monitoring vitalnih funkcija Jedinice intenzivnog liječenja Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje KBC Split.19.39 - Na Trgu Gaje Bulata (ispred HNK) otvorena je izložba na otvorenom 'Splitske 70e i 80e' autora Feđe Klarića. Izložbu najvećeg gradskog kroničara koji je svojim fotografijama posvjedočio bogatu povijest našeg grada donosi Hrvatska lutrija, sponzor sjećanja.

- Pozdravljam sve koji su pomogli ovu plemenitu ideju da organiziramo izložbu. Vidim da je pogođeno jer je pogodilo ljude tamo gdje su najosjetljiviji. Svi vole retro fotografije i vole se vratiti u djetinjstvo, a za mene je to satisfakcija. 50 godina profesionalno snimam svoj grad koji je iznimno inspirativan. Dobitnik sam stvarno svih nagrada i odlikovanja, ali od svega mi je najveća nagrada što živim u Splitu - rekao je Feđa Klarić.

Fotogalerija: Izložba Feđe Klarića

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(55119, "");
Pregledaj komentare