Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press Zvjezdano selo Mosor i Svjetski tjedan svemira 2024.

Zvjezdano selo Mosor i Svjetski tjedan svemira 2024.

Obilježava se od 4. do 10. listopada

Svjetski tjedan svemira (World Space Week) se obilježava svake godine od 4. do 10. listopada, a ove godine se održava 25. takva manifestacija. Utemeljila ju je Opća skupština Ujedinjenih naroda, još 1999. god. World Space Week Asocijacija ima nacionalne koordinatore u preko 85 država svijeta, pa tako i u Hrvatskoj. Naša se zemlja u prošloj godini našla na 4. mjestu u svijetu po brojnosti aktivnosti u školama i udrugama, vezanima uz Svjetski tjedan svemira!

U ovogodišnje aktivnosti u sklopu te manifestacije se uključila i udruga Zvjezdano selo Mosor. Povodom Svjetskog tjedna svemira je, tako, u splitskom DV Radost PO Srećica za predškolce integriranog likovnog programa održano predavanje o Sunčevom sustavu i upriličena likovna radionica sa svemirskom tematikom. Program su za djecu vodili mladi članovi Udruge Anđela Kavelj i Duje Barić.

Pored toga, također kao dio programa obilježavanja Svjetskog tjedna svemira, u zvjezdarnici u Gornjem Sitnom su za učenike splitskih osnovnih škola Kman Kocunar i Kamen-Šine upriličena dva predavanja o Sunčevom sustavu. Za ukupno sedamdesetak učenika četvrtih razreda, predavanja je održao astronom-animator udruge Zvjezdano selo Mosor Zoran Knez

Vaša reakcija na temu