Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Slavica Bartulović Barač: Pojavom Petrova samo je profitirao njegov javni bilježnik, a Baldasarova teza bavljenja politikom bez politike slična je nastojanju da skuhaš šalšu bez poma

Slavica Bartulović Barač: Pojavom Petrova samo je profitirao njegov javni bilježnik, a Baldasarova teza bavljenja politikom bez politike slična je nastojanju da skuhaš šalšu bez poma

SDP-ova vijećnica još je komentirala Kolindu Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića, Jakova Prkića...

SDP-ova gradska vijećnica Slavica Bartulović Barač gošća je naše rubrike '1 na 10'. Pročitajte kako je opisala 10 političara.

KOLINDA GRABAR-KITAROVIĆ: Iako po prvi put u povijesti Hrvatske imamo ženu za predsjednicu Republike, nažalost njezino djelovanje nimalo nije doprinijelo boljem položaju žena u društvu. Dapače, predsjednica uopće nije zauzela nikakav stav u pogledu očuvanja davno stečenih ženskih prava koja se pred naletom tzv. konzervativne revolucije i tzv. marševa za život pokušavaju dokinuti. Predsjednica inače nije povukla niti jedan pravi državnički potez pa će se njezin mandat najvjerojatnije pamtiti po njezinom povratku u studijske klupe iako je njezina stranka uništila nastojanja da se napokon provede kurikularna reforma.

ZORAN MILANOVIĆ: Tek njegovim odlaskom s vlasti široj javnosti je postalo jasno koliko je Zoran Milanović bio uspješan i vrijedan premijer. Svakako zaslužuje drugu priliku.

IVO BALDASAR: Ovaj gradonačelnik uskoro će postati dio povijesti i ako ga se netko i bude sjetio to će vjerojatno biti samo po ideološkim vrludanjima. Njegova teza bavljenja politikom bez politike slična je nastojanju da skuhaš šalšu bez poma.

BORIS ĆURKOVIĆ: Za razliku od bivšeg predsjednika Sabora Željka Reinera koji je zastupnicima i zastupnicama često oduzimao riječ i udaljavao ih iz sabornice uvodeći tako u praksu despotske metode, Boris Ćurković je pokazao izuzetnu toleranciju prema svim vijećnicima i vijećnicama u Gradskom vijeću. Izuzetno je strpljiv čovjek koji svakome želi dati priliku.

PETAR ŠKORIĆ: Na engleskom postoji jedna genijalna izreka koja ga najbolje opisuje: 'Always a bridesmaid, never the bride'. (Uvijek djeveruša nikada mlada.)

JAKOV PRKIĆ: Jedan od onih vijećnika koji se uvijek dobro pripreme za sve sjednice Gradskog vijeća. Često osjećam da su njegovi stavovi o socijalnoj politici bliski mojima. Posebno smo se sreli na temi problema nezbrinutih životinja u gradu, no svijest mnogih lokalnih političara o ovoj problematici nažalost još uvijek nije dovoljno razvijena pa se nadam da ćemo zajedno potaknuti ostale vijećnice i vijećnike da se uključe u rješavanje ovog problema.

MIRJANA KUČER: Izuzetno hrabra žena koja je znala staviti interese drugih ispred svojih u ime ideala u koje vjeruje. Ima srce i energiju prave aktivistice i jako cijenim što se dugotrajno i ustrajno zalaže za ženska prava.

ĐORDANA BARBARIĆ: Veliko srce ovoga grada. Njezin veliki talent je sposobnost okupljanja ljudi dobre volje u lanac solidarnosti koja u ovome društvu evidentno nedostaje.

BOŽO PETROV: Jedino tko je profitirao od pojave Bože Petrova na političkoj sceni je njegov javni bilježnik.

IVAN VILIBOR SINČIĆ: Plemenito je boriti se za obespravljene građane, ali ako osobi nedostaje konstruktivan pristup i sposobnost dijaloga onda svi napori padaju u vodu.

Vaša reakcija na temu