Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović MS2 Energo otvara ured s inovativnim showroomom u Dubrovniku, taj grad upravo sufinancira solarne panele
Promo Piše: Sponzorirani sadržaj

MS2 Energo otvara ured s inovativnim showroomom u Dubrovniku, taj grad upravo sufinancira solarne panele

Još jedan iskorak etablirane tvrtke

MS2 Energo, etablirana tvrtka koja se bavi projektiranjem, dobavom i montažom solarnih elektrana te konzaltingom na području obnovljivih izvora energije, nastavlja s golemim iskoracima na tržištu. Mag. ing. mech. Matej Stipeljković i mag. ing. mech. Matija Sučić, koji su joj na čelu, najavili su otvorenje novog ureda s pripadajućim showroomom, odnosno inovativnim izložbenim prostorom, u svibnju - ovog puta u Dubrovniku.

Inženjer Lukša Benić dočekivat će klijente i potencijalne klijente na dubrovačkoj adresi Put Iva Vojnovića 11a u prostoru od otprilike 35 kvadrata. Oni će, pak, ondje u 'živom kontaktu' dobiti uvid u sve komponente kako postavljanja tako i funkcioniranja solarnih elektrana. Očekuju ih, naime, individualne konzultacije sa stručnjakom, savjetovanje, informiranje o opremi i metodama montaže na svim vrstama krovova, besplatno kreiranje ponude za postavljanje po njihovim zahtjevima, upoznavanje sa sistemom funkcioniranja solarnih elektrana preko aplikacije te dočaravanje potpunog dojma kako će izgledati kod njih doma ili u poslovnom prostoru… 

Model poslovanja ove tvrtke nalaže kako je osobni pristup od velike važnosti kada pojedinci razmišljaju o ulaganjima u projekte vrijedne i po nekoliko tisuća eura, čak i kada su već izvršeni. Sukladno tome, njeni su predstavnici stava kako je od velikog značaja da znaju kome se i gdje mogu obratiti i u slučaju eventualnih izoliranih naknadnih problema sa solarima.

'Zainteresiranima ću nuditi svoje stručno mišljenje temeljeno na iskustvu u projektiranju većeg broja elektrana, stečenom proteklih godina. Na licu mjesta - u uredu i po potrebi izlaskom na teren - mogu im predstaviti elektrane kakve su im potrebne, odnosno detektirati za njih optimalne opcije kao i ukazivati na rok isplativosti investicije. Iznijet ću im našu cjelokupnu ponudu po principu 'ključ u ruke', koji podrazumijeva da preuzimamo odgovornost za cjelokupan proces - od izrade projektne dokumentacije, preko podrške prema HEP-u, do montaže na koncu', istaknuo je voditelj dubrovačkog ureda Lukša Benić.

Solarna energija, paralelno sa stavljanjem fokusa na održivost i potrebu za smanjenjem emisija stakleničkih plinova, postala je ključna u tranziciji prema čistijoj i energetski neovisnoj budućnosti. Kako je svojevrstan 'boom' doživjela u recentnom razdoblju, Benić je napomenuo da šira javnost još nije u dovoljnoj mjeri upoznata s njenim itekako pozitivnim implikacijama, među kojima je poglavito ekonomska korist, stoga će im ih on približavati 'laički'. 


Grad Dubrovnik sufinancira solarne panele

Pozitivnih implikacija, istodobno, svjesne su određene jedinice lokalne samouprave. Tako je upravo Grad Dubrovnik, u koji uskoro stiže novi ured tvrtke MS2 Energo sa showroomom, raspisao javni poziv za sufinanciranje troškova nabave, instaliranja i ugradnje opreme fotonaponskih sunčevih (FN) modula do 10 kW na obiteljskim kućama. Za tu je svrhu osigurao ukupno 365 tisuća eura u 2024., odnosno do 4650 eura pojedinačno. 

Jedna je od komparativnih prednosti MS2 Energo tima u odnosu na druge tvrtke koje egzistiraju na tržištu obnovljivih izvora energija i činjenica da izlazi van okvira usluga projektiranja i izvođenja solarnih projekta. Valja, naime, naglasiti kako su stručnjaci na raspolaganju i prilikom prijava na natječaj za subvencije izgradnje solarnih elektrana. Štoviše, u tom segmentu također bilježe zavidne rezultate - osigurali su više od stotinu prijava elektrana na javne pozive Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, s uspješnosti prijave od više od 80%.

MS2 Energo - jedna od najuspješnijih tvrtki u solarnom sektoru u Hrvatskoj

MS2 Energo, vrijedi napomenuti, jedna je od generalno najuspješnijih tvrtki u solarnom sektoru u Hrvatskoj, što dokazuju i brojke - broji više od 300 instaliranih solarnih elektrana na potezu od Dubrovnika do Varaždina, 5 MWP snage te je ostvario uštede u iznosu od 720.000 eura. Raste i njegov tim profesionalaca - redom visoko obrazovanih i certificiranih inženjera, tehničara i instalatera koji se kontinuirano usavršavaju. Od konkurencije odskače, među ostalim, upravo uredom sa showroomom koji je lani otvoren u Kaštel Sućurcu, kakav prethodno nije postojao u ovom dijelu Dalmacije, vjerojatno i šire.

Uzmemo li u obzir i da Dubrovačko-neretvanska županija obiluje suncem u većem dijelu godine, nedvojbeno je da je proizvodnja struje za vlastite potrebe u svrhu energetske neovisnosti dok cijene 'divljaju' primamljiva sve većem broju i njenih stanovnika. Kako je, k tome, posrijedi atraktivna turistička destinacija - a turisti, prema novim trendovima, cijene ekološki osviještene prakse - ured i izložbeni prostor baš u Dubrovniku logičan su slijed. 

Osvrti klijenata dokazuju kako su stručnjaci tvrtke MS2 Energo kontinuirano raspoloživi za upite bilo koje vrste u postupku realizacije solarne elektrane. Pozivaju vas, stoga, da im se obratite izravno na nekoj od navedenih lokacija te ujedno podsjećaju da se sve relevantne informacije kao i ponude mogu zatražiti i na službenoj stranici.

Vaša reakcija na temu