Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
OŠ Vladimira Nazora u Postirama dobiva novo energetsko ruho

OŠ Vladimira Nazora u Postirama dobiva novo energetsko ruho

Ovim zahvatom će se otvoriti mogućnosti za dostizanje Državnog pedagoškog standarda

Energetska obnova Osnovne škole Vladimira Nazora u Postirama na Braču je pri kraju i kada uskoro bude završena, učenici i nastavnici imat će puno toplije učionice i, generalno, bolje uvjete za rad, a i u estetskom smislu, škola izgrađena davne 1972. godine, koju u dvije smjene pohađa oko 130 učenika, dobit će novo ruho. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.419.070,95 kuna od čega se 608.955,36 kuna ili 43,74% prihvatljivih troškova sufinancira iz fondova Europske unije. Po završetku energetske obnove, planirana ušteda za grijanje i hlađenje objekta iznosi 64,84% dosadašnjih troškova, škola će iz energetskog D, preći u energetski B razred, a ostvarit će se i smanjenje emisije C02 u 64,84%-tnom iznosu.

Ravnateljica škole Sanja Nejašmić kazala je kako je od početka radova promijenjena drvena stolarija, sva rasvjetna tijela, gotovo cijelo pročelje je obloženo izolacijom i još je samo potrebno postaviti završni sloj da bi ova faza radova, kao dijela planirane energetske obnove, bila završena.Iako su radovi započeli nešto kasnije nego je prvobitno predviđeno, ona se nada da će biti okončani prema planu.

- Nastava se odvije bez problema ili ometanja zbog radove uz razumijevanje učitelja i učenika. Skele se nalaze s vanjske strane i taj dio dvorišta je propisno ograđen. Jednako tako smo na web stranici škole, na obavijestima u holu, kao i na roditeljskim sastancima zamolili roditelje i učenike da zbog vlastite sigurnosti poštuju oznake gradilišta te se ne zadržavaju u blizini skele - objasnila je sigurnosne aspekte ravnateljica Nejašmić.


Energetska obnova, osim planiranih ušteda za energiju i investicijsko održavanje, znatno će poboljšati uvjete rada, u prvom redu osjećaj ugodnog boravka u školi. Toplinska izolacija bi trebala omogućiti manje vrijeme grijanja i/ili hlađenja, i isto tako dovoljnu količinu svjetlosti za neometani rad.

- Ovim zahvatom će se otvoriti mogućnosti za dostizanje Državnog pedagoškog standarda, i to tako da će se moći pristupiti uređenju sanitarnih čvorova i uređenju blagovaonice. No, još nam ostaje rad u dvije smjene - poručila je ravnateljica Osnovne škole Vladimira Nazora u Postirama na Braču Sanja Nejašmić.


Vaša reakcija na temu