Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
INSTAGRAM ZVIJEZDE Mila Puljiz: Ljubiteljica sam svega ljetnog i morskog

INSTAGRAM ZVIJEZDE Mila Puljiz: Ljubiteljica sam svega ljetnog i morskog

Većina mojih fotografija ne prolazi kroz filtere jer sam shvatila da mi oni u većini slučajeva unište fotografiju, prvenstveno boje

Mila Puljiz diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu. Nedavno se vratila u rodni Split te je trenutno u potrazi za stalnim poslom. U međuvremenu se bavi freelanceanjem, modnim snimanjima, snimanjem reklama i blogerskim suradnjama. Na Instagramu je prati preko 11 tisuća ljudi

- Što se tiče moje struke i traženja 'pravog' posla, nekako se najviše vidim u PR vodama, ali vidjet ćemo što budućnost nosi, zbilja sam otvorena za sve mogućnosti. 

Što najčešće objavljujete na Instagramu?

- Najčešće objavljujem svoje slike i one kozmetičkih preparata koje koristim. Također često objavljujem slike mora, palmi i svih sitnica, iskustava, mjesta i lijepih kadrova koja me vesele. 

Koja Vam je omiljena fotografija na profilu i zbog čega?

- Ne mogu izdvojiti samo jednu fotografiju, omiljene su mi sve fotografije ljeta i one snimljene na otoku Visu na kojemu sam živjela i kojemu se vraćam svako ljeto. 

Čime mislite da ste privukli ljude na svoj profil?

- Nemam pojma ha, ha, pretpostavljam da je to isti ili sličan modni ukus ili slične fotografije. Svatko tko prati moj profil je sigurno veliki ljubitelj svega ljetnog i morskog baš kao i ja. Ponekad stvarno znam zakazati po pitanju redovitog objavljivanja, zato sam svima jako zahvalna što su i dalje uz mene i što se i dalje pratimo, lajkamo i podržavamo. 

Koliko često objavljujete fotografije?

- Koliko mi to druge obaveze dopuštaju. Ponekad objavim osam slika tjedno, a ponekad nijednu. Ne želim se pretjerano zamarati time, objavljujem kad stignem i kada imam inspiracije. 

Koliko se posvetite fotografiji? 

- Većina mojih fotografija ne prolazi kroz filtere jer sam shvatila da mi oni u većini slučajeva unište fotografiju, prvenstveno boje. Ako se ipak odlučim za filter, onda koristim aplikacije VSCO ili Afterlight. 

Koristite li druge društvene mreže?

- Od ostalih društvenih mreža koristim samo Facebook kojeg planiram ugasiti jer mi je postao jako dosadan i naporan. Instagram mi je svakako najdraža mreža, brz je, jednostavan, efikasan i zabavan. 

Koliko sati provodite na društvenim mrežama?

- Nastojim što manje. Kao što sam rekla, Facebook mi je s vremenom postao jako dosadan pa ga prvenstveno koristim kada treba poslati poruku na Messengeru. Češće sam na Instagramu, nekih 20 minuta dnevno što je ustvari jako malo s obzirom da su mi društvene mreže trenutno jedna vrsta posla. Čitala sam razne članke o tome kako je Instagram jako loš za naše mentalno zdravlje pa nastojim dovesti njegovo korištenje na minimum. 

Što za Vas znači Instagram?

- Posao, zabavu, hobi, stvaranje prijateljstava, stjecanje iskustva i raznih suradnji.

Koga Vi pratite na Instagramu?

- Puno blogera, influencera, urednika, glazbenika, putnika, zanimljivih ljudi i previše meme profila. 

Kada ste otvorili blog i zašto?

- Blog sam otvorila prije nekih sedam godina. Otvorila sam ga prvenstveno iz znatiželje jedno dosadno nedjeljno popodne. 

Više puta ste odabrani kao najbolji bloger. Koji uspjeh Vam je najdraži?

- Ne mogu izdvojiti samo jedan, svako priznanje za uložen rad i trud je posebno i jednako važno, barem mislim da bi tako trebalo biti. Svaki mali uspjeh vodi ka nečem većem. Bilo kakvo priznanje i riječ pohvale su mi jako drage i bliske srcu jer mi daju nevjerojatan vjetar u leđa, ne samo kada je u pitanju blog i Instagram već sve životne i poslovne situacije općenito. 

Velika ste ljubiteljica mode. Koja će modna kombinacija biti apsolutni hit za predstojeće hladne dane po vama?

- Po meni to je sve što uključuje debelo pletivo i ogromne predimenzionirane kapute. Ovo je ujedno i nešto što ja nosim većinu vremena. Zima mi je draga baš iz tog razloga što dopušta slojevitost, kombiniranje raznih uzoraka i materijala, dopušta eksperimentiranje i kreativnost. Sretna sam i što je ljubičasta boja napravila veliki povrat u modnom svijetu. Za večer biram kombinaciju kratke suknje ili haljine i čizama iznad koljena. 

Omiljena odjevna kombinacija?

- S obzirom da smo u siječnju, tenisice, traperice, topli džemper i dugi, oversized kaput. Ne može bolje.

Modni uzor? 

- Nemam osobu koja mi je modni uzor, ali se divim stilu Francuzica i Skandinavki. 

Modni dodatak?

- Osim sata na ruci bez kojega ne idem nigdje, moram spomenuti i dobar parfem, bez obzira na to što ne ulazi u kategoriju modnog dodatka. Trenutno najviše koristim Tom Ford Black Orchid, Chanel Gabrielle i Byredo Gypsy Water. 

Što je najviše utjecalo na Vaš modni odabir?

- Instagram. 

Koje beauty rituale koristite?

- Svatko tko me poznaje, zna koliko obožavam kremice, šminku i kozmetiku. Što se tiče beauty rituala, najviše koristim Kiehl`s proizvode. Neki od favorita su mi Ultra Facial Cream, Creamy Eye Treatment, Iris Extract i Midnight Recovery Cleansing Oil. Osim Kiehl`sa, trenutno se u mom kupatilu nalazi Estee Lauder Pore Purifying Cleansing Bar, Soveral Angel Balm i La Mer Moisturizing Cream. Od beauty favorita za kosu, redovito koristim Moroccan Oil. 

Kakve hobije imate?

- Hobiji su mi prilično dosadni, ali najviše me opušta dobra knjiga, odlazak u kazalište i duga šetnja uz more, naročito ona koja uključuje ljetne temperature, otkrivanje novih uvala na otoku, gubljenje i kozje puteve. Glazba je također nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Je li ispijanje vina hobi? Ha, ha... 

Planovi?

- Definitivno naći stalni posao u struci, to mi je na vrhu liste prioriteta. A onda usput se malo zabavljati i igrati s Instagramom, ostvariti neke nove suradnje, upoznati nove ljude pa tko zna, možda ga i dignuti na neku višu razinu. Osoba sam koja previše razmišlja i koja secira svaku glupost i baš zato u novoj 2018. ne želim se previše opterećivati budućnošću, idemo korak po korak. 

Vaša reakcija na temu