Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Shvati napokon, nije za tebe čovjek koji se mijenja zbog tebe!
Nešto posve drugačije Piše: Ante Jerončić

Shvati napokon, nije za tebe čovjek koji se mijenja zbog tebe!

Autor knjige 'Nešto posve drugačije' piše za Dalmatinski portal

'Rekao mi je da će se promijeniti radi mene. Ja sam njemu zaista spremna dati drugu, mislim treću priliku.'

Tako su glasile riječi osobe s kojom sam nedavno razgovarao. Postoji samo jedna istina. Čovjek koji se mijenja zbog tebe, nije čovjek za tebe. Zar stvarno vjeruješ da se ljudi mijenjaju? Ja ne! On se možda promijenio sad na dan, mjesec. To mijenjanje je samo zabluda s kojom živimo svaki dan, to je sve samo neistina. Zar stvarno misliš da je moguće da lopov koji krade cijeli život, prestane krasti? Da, moguće je, ali taj isti lopov svaki dan žudi za prilikom da ponovo nešto ukrade i on onda tu priliku neće moći propustiti.

Zar stvarno misliš da te je vrijedan onaj koji ne može dokazati koliko te voli? Takav netko nije za tebe, ali nemoj gubiti nadu da takav netko ne postoji. Taj netko doći će spontano. Taj netko će ti pokazati onu stranu života koju nisi vidjela, za koju si mislila da ne postoji, radi kojeg će ti svaki dan na licu biti tvoj prekrasni osmijeh.

Osmijeh koji će doći ne bez razloga. Taj netko neće imati potrebu govoriti da će se promijeniti radi tebe. Taj netko će ti biti toliko sličan da ćeš imati osjećaj da ga poznaješ cijeli svoj život. On će ti pokazati kako se zapravo nekoga voli, onako iskreno, svim srcem. On će te razumjeti i kad ne govoriš. Držat će te za ruku po svjetlu i po tami. Taj netko će doći kad se najmanje nadaš. No, ne traži ga svaki dan. Opusti se, ne razmišljaj o tome. Živi onako kako želiš i zaslužuješ.
Počni gledati na život kao na nešto lijepo, zabavno.

Svaki dan pruža neki novi izazov koji nosi uvijek neka lijepa sjećanja.
Pronađi se u nečem u čemu se nisi vidjela dosad. Kad ti se probude osjećaji, tad se zaustavi.

Najveće greške radimo kad smo najosjetljiviji. Znam, bit će teško. Ali, javi se. Ja ću biti uvijek tu za tebe i kad ti to bude potrebno, pružiti ti najjači zagrljaj, bit ću tvoje rame za plakanje, tvoj prijatelj, brat.

Znam, na početku će biti teško. Ne brini, kad pomisliš da više ne možeš dalje, doći će ono čemu se nadaš svaki dan. Doći će ona osoba koja će to sve popraviti, baš ona o kojoj sam ti pričao, ona koja će ti pokazati lijepu stranu života.

Prepusti se životu. Sve ostalo će samo doći. Onako spontano. Onako najbolje.

Vaša reakcija na temu