Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
I stranka Republika ide na izbore za EU parlament, evo tko je na njihovoj listi

I stranka Republika ide na izbore za EU parlament, evo tko je na njihovoj listi

Većina članova ima do 30 godina i u europskim institucijama borit će za poboljšanje života mladih, ali i za zaštitu prava svih Hrvata

Jeftinije putovanje po Europi za mlade, bolja prekogranična suradnja mladih, zaštita potrošača, poticanje poduzetničkih ideja mladih te zaštita prirode kroz suradnju s EU institucijama dio je programa kandidata stranke Republika za izbore u EU parlamentu.

Na listi je 12 imena, većina ima do 30 godina i uz potporu predsjedništva stranke Republika u europskim će se institucijama boriti za poboljšanje života mladih u Hrvatskoj, ali i za zaštitu prava svih Hrvata. Europsku listu stranke Republike predvodi Luka Kraljević, član predsjedništva Republike, a uz njega su još Josip Vitez, Hrvoje Jurković, Ivana Pastuović, Stjepan Gadže, Martina Josipa Čepić, Ema Kaliterna, Vedran Kerekeš, Elen Jelavić, Blaž Rajić, Leo Buljan i Iva Dellabernardina.

'Premalo se mladih odlučuje upustiti u političku arenu, posebice nakon posljednjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj nakon kojih se čini da se situacija nikad neće promijeniti na bolje, već dapače uvijek će iste stranke vladati i boriti za svoj dio kolača, ne pružajući priliku mladima. S obzirom na to da smo na vlastitoj koži svjesni svih ograničenja vezanih uz mlade u Hrvatskoj, a vidimo na primjeru ostalih europskih država da naše pozicije mogu biti drugačije odlučili smo se kandidirati za EU parlament, između ostalog da pokažemo da na mladima svijet ostaje. Imamo znanja, volje i želje da promijenimo stvari i drago nam je da je predsjedništvo stranke Republika to prepoznalo', rekao je Luka Kraljević.

Jedan od prioriteta za koje će se mladi iz Republike boriti na razini Europske unije je zaštita prirode, odnosno hrvatski doprinos 'zelenoj politici' kroz rendžere i to tako da se njihov rad treba jače podupirati i to povlačenjem novca iz EU. Tako ih se može opremiti i to ne samo njih, već sve aktiviste željne da se Hrvatska riješi tisuće divljih odlagališta, očisti Jadran koji nam se svakodnevno zagađuje, a o čemu država trenutačno ne vodi dovoljno brige.

Poticanje poduzetništva kod mladih i to povlačenjem sredstava iz EU institucija, još je jedna od glavnih mjera članova Republike na listi za EU parlament. Kroz EU se nude razne prilike koje mladima mogu poslužiti za jačanje ili pokretanje njihovih poduzetničkih inicijativa, a koje na razini Hrvatske nisu dovoljno jasno komunicirane. Kao stranka koju čine većinom poduzetnici, akademici i stručni ljudi u svojim područjima u stranci Republika svjesni su koliko je poduzetništvo važno i koji se segmenti trebaju poboljšati kako bi se olakšalo poslovanje.

'Želimo u EU institucijama gurati ideje koje će poboljšati živote mladih u Hrvatskoj. Nažalost u EU parlamentu mladi su najmanje zastupljeni i to planiramo promijeniti. Želimo da se čuje i naš glas', poručila je Ivana Pastuović, organizacijska tajnica za mlade stranke Republika i jedna od kandidatkinja na listi mladih za EU parlament.

Vaša reakcija na temu