Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Obuljen Koržinek o uhićenjima: Teško mi je vjerovati da jedan od kolega uključen u ovakvo nešto, ali ako je, za to će odgovarati

Obuljen Koržinek o uhićenjima: Teško mi je vjerovati da jedan od kolega uključen u ovakvo nešto, ali ako je, za to će odgovarati

'Donijela sam odluku da se prekinu isplate, to pokazuje da smo napravili sve ono što smo trebali'

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek obratila se javnosti nakon objave o uhićenju njezinog bivšeg pomoćnika Davora Trupkovića. Kazala je da nema saznanja o uhićenju, ali da se pokazalo kako su mehanizmi kontrole u ministarstvu funkcionirali s obzirom na je spriječena šteta i isplata 3,2 milijuna eura.

'Vidi se iz priopćenja, sve što se na teret stavljalo ministarstvu, vidi se da smo mi spriječili da se dogodi šteta i to mi je važno zbog mojih kolega. Teško mi je vjerovati da jedan od kolega uključen u ovakvo nešto, ali ako je, za to će odgovarati. EPPO je rekao u prvom priopćenju rekao da su za 3D snimanja korištena europska sredstva a to nije točno. Iz današnjeg priopćenja je jasno da smo mi bili u pravu', kazala je Obuljen Koržinek. 

Naglasila je kako ni ona ni premijer nisu sporili treba li ovo istražiti ili ne, ali da su upozoravali na netočnu tvrdnju da se  radi o europskim sredstvima.

'Ja sam tada donijela odluku da se prekinu isplate, to pokazuje da smo napravili sve ono što smo trebali. To sam svaki put rekla, da dok su izvidi… Nisam dosad javno rekla da smo spriječili isplatu 3,2 mil. eura jer su bili izvidi. Danas to nakon priopćenja mogu javno reći. Spriječili smo štetu za ministarstvo i državni proračun. Bilo mi je teško što o nekim stvarima nisam mogla govoriti. Mi smo platili 19 milijuna, s tim smo zaključili plaćanje i tu se vidi ukupni broj kvadratnih metara i cijena, uvjerena sam da će taj dio kad preuzmu vještaci da će utvrditi, a ja sam uvjerena da ništa nije preplaćeno', kazala je. 

Na pitanje postoji li njezina politička odgovornost kazala je da je ona odgovorna za to što je spriječila daljnja plaćanja nakon upozorenja i da nije nastao trošak. Poručila je i kako su u ovom slučaju ključne tri stvari: 'Za ovo nisu korištena europska sredstva, dva -ako je bilo tko što činio, da istraže bilo nacionalna ili europska tijela, i tri - ako je činio, neka za to odgovara'.

Vaša reakcija na temu