Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Poljska državljanka uhićena zbog krijumčarenja migranata

Poljska državljanka uhićena zbog krijumčarenja migranata

Predana je pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija, su u petak, 26. travnja na području grada Karlovca, zaustavili osobno vozilo poljskih nacionalnih oznaka kojim je upravljala 38-godišnja poljska državljanka.

'Kontrolom je utvrđeno da je u vozilu prevozila strane državljane koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku. Svi prevoženi strani državljani izrazili su namjeru podnošenja zahtjeva za međunarodnu zaštitu.   

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma, policijski službenici Policijske uprave karlovačke proveli su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenom ženom.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je iz koristoljublja, za unaprijed dogovoreni novčani iznos, prevozila strane državljane do krajnjeg odredišta, zbog čega su je policijski službenici predali pritvorskom nadzorniku, a kaznenu prijavu podnijeli nadležnom državnom odvjetništvu', stoji u priopćenju.

Vaša reakcija na temu