Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Pomorac Ivan Furčić jutros se vratio u Hrvatsku!

Pomorac Ivan Furčić jutros se vratio u Hrvatsku!

U pritvoru je bio od kraja kolovoza 2015. godine zbog optužbe za krijumčarenje naftnih derivata

Hrvatski pomorac Ivan Furčić jutros se iz Libije vratio u Hrvatsku, izvijestili su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova. U pritvoru je bio od kraja kolovoza 2015. godine kada je malteški brod 'Sovereign M', pod zastavom Togoa zaustavljen je bez tereta ispred libijske obale. Splićanin je na brodu bio prvi časnik palube. U pratnji naoružanih policajaca posada, među kojom je bio i Furčić, odvedena je u zatvor Tajoura i suočena s optužbom za krijumčarenje naftnih derivata.

- Povratak gospodina Furčića rezultat je kontinuiranih napora hrvatske službe vanjskih poslova i niza poduzetih diplomatskih i konzularnih aktivnosti Ministarstva vanjskih i europskih poslova i nadležnih hrvatskih institucija te intenzivne suradnje s mjerodavnim libijskim tijelima. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova je od trenutka uhićenja, a uzimajući u obzir svu kompleksnost situacije u Libiji, nastojalo olakšati boravak u pritvoru našeg državljanina Furčića, njegov pravni položaj pred nadležnim Sudom u Libiji, kao i rješavanja predmeta - poručili su iz Ministarstva.

Vaša reakcija na temu