Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Seizmologinja otkrila koja su tri područja u Hrvatskoj seizmički najaktivnija

Seizmologinja otkrila koja su tri područja u Hrvatskoj seizmički najaktivnija

Ines Ivančić kazala je kako jutrošnji potres kod Slunja nje ništa neuobičajeno za to područje

Područje Slunja jutros je pogodio potres jačine 4,3 prema Richteru. Epicentar mu je bio 15 kilometara od Siska i na dubini od 10 kilometara. 

O jutrošnjem potresu, ali i područjima koja su seizmički najaktivnija u Hrvatskoj za N1 je govorila ravnateljica Seizmološkog zavoda, Ines Ivančić. Kazala je kako ovaj potres na tom području nije ništa neuobičajeno i da se ne očekuje neka značajnija šteta. 

'Kad govorimo o Hrvatskoj, govorimo o tom seizmički aktivnom području, naročito sjeverozapadna Hrvatska i obalno područje, Velebit, Dinara prema jugu... Sve je izraženija seizmička aktivnost i to je posljedica tektonskih gibanja. Afrička ploča gura Jadransku na Euroazijsku ploču i to su uzroci potresa kod nas u Hrvatskoj', kazala je. 

Vaša reakcija na temu