Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
ŠKORIĆEVA REAKCIJA: Marijani Puljak bi bilo bolje da se prije apokaliptičnih obraćanja usuglasi sa svojom strankom i samom sobom

ŠKORIĆEVA REAKCIJA: Marijani Puljak bi bilo bolje da se prije apokaliptičnih obraćanja usuglasi sa svojom strankom i samom sobom

Pošto je po prvi puta u svoj rječnik uvrstila pojam nacionalne sigurnosti, očekujemo da će dati potporu novom postupku i nabavi borbenih zrakoplova, dodao je predsjednik splitskog HDZ-a

Petar Škorić, potpredsjednik Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Hrvatskog sabora reagirao je na posljednju izjavu Marijane Puljak, predsjednice stranke Pametno u vezi nabave borbenih zrakoplova.

- Do prije nekoliko mjeseci Marijana Puljak je na listi hrvatskih prioriteta obranu i domovinsku sigurnost praktično svrstavala na posljednje mjesto, govoreći o 'preplaćenim starim avionima' koji, prema njoj, nikome ne trebaju. Danas je priča potpuno drugačija – činjenicu da je Vlada poništila natječaj za kupnju borbenih zrakoplova zbog nemogućnosti ispunjenja ugovora ona je u svom apokaliptičnom i dramatičnom obraćanju nazvala 'ugrozom za nacionalnu sigurnost zemlje' - poručio je Škorić i dodao kako je Vlada RH jasno posložila listu prioriteta na kojoj domovinska sigurnost zasluženo zauzima visoko mjesto, a nabava borbenih zrakoplova (do koje će uskoro doći) je samo jedan od aspekata brojnih ulaganja u domovinsku sigurnost s kojima Hrvatska ide u korak sa svim svojim zapadnim saveznicima u svijetu prepunom svakodnevnih sigurnosnih izazova. 

Tvrdi da je postupak od samog početka, pa do kraja proveden transparentno uzimajući u obzir interes javnosti i kaže da vjeruju kako će ponovljeni postupak biti proveden na istim načelima – načelima otvorenosti, stručnosti i transparentnosti. 

- Hrvatska će dobiti borbene avione i suvereno će kontrolirati svoj teritorij i svoje nebo. A pošto je Marijana Puljak po prvi puta u svoj rječnik uvrstila pojam nacionalne sigurnosti, očekujemo da će dati potporu novom postupku i nabavi borbenih zrakoplova te da će nazočiti prvom letu nove hrvatske zračne eskadrile kojeg svi iščekujemo. Osim ako ne uslijedi još jedan brzi 'kopernikanski obrat'. Političko instrumentaliziranje svakodnevnih političkih pitanja (na koji smo navikli od Marijane Puljak i njezine stranke) je legitiman način djelovanja, ali politikantski odnos prema važnom pitanju domovinske sigurnosti samo dodatno potvrđuje epitet koji je svojim djelovanjem već davno sama sebi prišila, a to je epitet političke neodgovornosti, neozbiljnosti i neznanja. Prije nego sljedeći put na ovakav način istupi, bilo bi bolje da izjavu usuglasi sa svojom strankom, a i sa samom sobom - zaključio je Škorić.

Vaša reakcija na temu