Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay BOKS Sara Beram izborila četvrtfinale i borbu za medalju na Europskom prvenstvu u Beogradu

BOKS Sara Beram izborila četvrtfinale i borbu za medalju na Europskom prvenstvu u Beogradu

U četvrtfinalu će se boriti već u utorak, 23. travnja

Zagrebačka Zadranka, naša olimpijska kandidatkinja Sara Beram (29, BK Petar Zrinski ZG), sigurnom pobjedom u osmini finala u sve tri runde kategorije do 63 kg svladala je mladu, ambicioznu Nizozemku Megan de Cler (20) koja zbog suspenzije Nizozemskog boksačkog saveza nastupa pod imenom Svjetske boksačke federacije IBA-e.

Naša prvakinja preuzela je potpunu kontrolu nad mladom Nizozemkom i mečom sredinom prve runde i sigurno vladala ringom, bez obzira što je na kraju rezultat glasio 4:1 (po rundama 4:1, 4:1 i 5:0, a samo je sudac iz Turske bodovao dvije runde za de Cler).

Sara, brončana s Europskog prvenstva 2022. u Budvi, trostruka osvajačica Beogradskog pobjednika u istoj Dvorani Aleksandra Nikolića, u četvrtfinalu će se boriti već u utorak, 23. travnja 2024. protiv prve nositeljice kategorije, Ruskinje Elene Babicheve.

Mlada Ruskinja Babicheva (22) aktualna je prvakinja Europe do 22 godine (EP U-22 Budva 2023.), a bila je i finalistica Kupa nacija u Somboru.

'Važnije nam je što Sara djeluje moćno, lepršavo i ubojito, u top-izdanju u kojem je izdominirala motiviranu, snažnu Nizozemku Megane de Cler koju je matični savez doživotno suspendirao jer se oglušila na njihovu zabranu i nastupila lani na Svjetskom prvenstvu boksačica u Indiji.

Čestitke sari, bravo za našu sjajnu reprezentativku i trenera Damira Stručića za start na EP-u u kojem je pokazala da se spremila na najvišoj razini', poručili su iz Hrvatskog boksačkog saveza.

Splitska pitbullovka Dea Bolanča nije uspjela izboriti četvrtfinale u kategoriji do 60 kg.

Uporna, srčana Dea borila se protiv snažnije, fizički nadmoćnije Litavke Ane Starovoitove, brončane s Europskog prvenstva 2022. u Budvi i druge nositeljice na EP-u u Beogradu.

Bolanča se nosila u jakom tempu tri runde koje je izgubila na kraju jednoglasnom odlukom i dala maksimum koliko je mogla protiv kvalitetne suparnice koja opravdano cilja na najviše postolje.

'Čestitke Dei i treneru reprezentacije i pit bulla Anti Matasu na hrabroj borbi s litavskom favoritkinjom na Europskom prvenstvu', dodali su iz HBS-a.

U utorak, 23. travnja uz borbu Sare Beram protiv Ruskinje za novo europsko odličje, za medalju će se u četvrtfinalu kategorije do 57 kg boriti i Nikolina Ćaćić, prva hrvatska olimpijka, bivša doprvakinja i lani brončana na Europskom prvenstvu do 22 godine, koja je na EP-u u Beogradu postavljena za drugu nositeljicu kategorije.

Vaša reakcija na temu