Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: JK Labud PAIŠKA REGATA: Jedrenje i ribolov za Zlatana

PAIŠKA REGATA: Jedrenje i ribolov za Zlatana

Od 3. do 5. svibnja

Iz Splita u petak u 10 sati starta ovogodišnja Paiška regata, koja se jedri od 3. do 5. svibnja na standardnoj ruti Split-Stari Grad-Split, a posvećena je velikom jedriličaru, ali i strastvenom ribolovcu nedavno preminulom Filipu Zlatanu Zoričiću članu Jedriličarskog kluba Labud.

S prvim pravim proljetnim danima posade će ponovno isploviti prema Starom Gradu na Hvaru. Uz vrijeme idealno za jedrenje, jedriličare po dolasku u Stari Grad očekuje prava dalmatinska spiza, a subota je rezervirana za revijalno ribolovno natjecanje u zaljevu koje uz Turističku zajednicu Starog Grada organizira športsko ribolovno društvo Šarag. Po povratku s ribolova kreće fešta uz  grupu Cortez, vaganje ulova, dodjela nagrada najboljim jedriličarima-ribolovcima, a nagrade su osigurali restoran Kod barba Luke, bistro kod Damira i Vina Tomić. Sve to će na kraju začiniti i velika 'teća' brujeta koja je pripremljena za sve jedriličare-ribolovce. Pokrovitelj Paiške regate, Raiffeisen leasing je osigurao i poklon kančanice za svaku posadu jedrilice koja uz prijavu priloži i ribolovnu dozvolu, bar jednog člana posade. 

Za sve navedeno pobrinuli su se domaćini, jedriličarski klub Labud, Turistička zajednica Staroga Grada i Grad Stari Grad na čelu s gradonačelnikom Antoniom Škarpom. Prijave se mogu obaviti online na sljedećem linku: https://regata.hr/prijava-regate/.

'Ni ove godine nije izostala susretljivost te pomoć Županijske lučke Uprave i Lučke kapetanije Split, koji uvijek rado daju potporu jedriličarskom klubu Labud u organizaciji regata. Kako je Stari Grad iznimno privlačan jedriličarima, a zbog visoke popunjenosti priveza tijekom glavne sezone, raduje što se i ove godine organizira jedan ovakav nautičko-sportski događaj, koji u predsezoni jedriličarima omogućuje da uživaju u svemu što otok Hvar nudi', zaključuju organizatori.

Vaša reakcija na temu