Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot VIDEO Nakon uspjeha na Dori, Vinko predstavlja novu pjesmu 'Thought'

VIDEO Nakon uspjeha na Dori, Vinko predstavlja novu pjesmu 'Thought'

Poslušajte kako zvuči

Na ovogodišnjoj Dori Vinko je zabljesnuo izvedbom pjesme 'Lying Eyes' osvojivši visoko drugo mjesto te srca žirija i publike. No, njegova glazbena avantura tek počinje jer nakon uspjeha s 'Lying Eyes' Vinko objavljuje svoj najnoviji singl- 'Thought'. Ova pjesma nije samo glazbeni iskorak za Vinka već i osobno putovanje koje je otkrilo njegovu umjetničku autentičnost.

'Thought' nije samo pjesma već Vinkovo otvoreno priznanje vlastitih mana i unutarnjih borbi. Vinko otkriva da mu je pisanje ove pjesme pomoglo u pronalaženju smjera u kojem želi ići. 

'Tekstualno sam išao prema osobnom priznavanju mana u pojedinim trenutcima, jer ako ne dođe do spoznaje, te mane postanu jako teški okovi. Bez obzira koliko ljubav bila jaka', objašnjava Vinko.

Unatoč dubokim temama koje obrađuje u pjesmi, Vinko ističe da s melodijom želi prenijeti optimizam i nadu slušateljima: 'S melodijom sam ipak htio reći da je sve dobro, dok je pjevam, osjetim samo optimizam. Nadam se da će tako biti i slušatelju'.

Vinko također ističe važnost suradnje i podrške koju je dobio od svojih glazbenih kolega. Petra Šošić, koja je već surađivala s Vinkom na ovogodišnjoj Dori, novoj pjesmi je dala posebnu dimenziju svojim virtuoznim sviranjem klavira. 

'Iznenadim se uvijek koliko me lako osvoji sa sviranjem i idejama. Nastavljamo uspješnu suradnju poslije Dore', naglašava Vinko.


Mile Nikše donio je svoj pečat pjesmi s idejom za bubanj koja je osvježila i oživjela njezinu ritmičku strukturu. 'Do tog trenutka pjesma je samu sebe kočila', priznaje Vinko. Silvije Nuić, virtuoz na gitari, također je doprinio sjajnim tonovima i kreativnim idejama, dodajući još više dubine pjesmi. 'Pored toga što je super kao lik, i odsvirani tonovi su mu isto takvi', komentira Vinko.

Na kraju, Vinko se zahvaljuje i Skansiju, koji je od samog početka sudjelovao u stvaranju pjesme, pružajući savjete i ideje koje su konačno rezultirale u onome što sada publika može čuti.

Glazbu i tekst pjesme potpisuje Vinko, a zajedno s njim na aranžmanu su radili Petra Šošić, Mile Nikše, Silvije Nuić i Srđan Sekulović Skansi. Spot za pjesmu snimila je i režirala Mare Milin.

S novim singlom 'Thought', Vinko nastavlja osvajati srca svoje publike, dok istovremeno otkriva nove slojeve svoje umjetnosti i autentičnosti. Ova pjesma nije samo dokaz Vinkovog autorskog talenta i vokalne interpretacije, pjesma zadire u dublje slojeve osobnosti i dozvoljava publici upoznati Vinka na nekim drugim razinama koje su do sad bile sve samo ne otvorene za javnost.

Vaša reakcija na temu