Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Priznanje WTA Makarska Openu stiže iz Madrida

Priznanje WTA Makarska Openu stiže iz Madrida

Direktor najpoznatijeg ženskog teniskog turnira u regiji od sada zastupa sve WTA turnire 125 kategorije iz Europe, Srednjeg istoka i Afrike

U iščekivanju novog izdanja turnira WTA Makarska Open hosted by Valamar, koji se od 3. do 9. lipnja održava u gradu pod Biokovom, lijepa vijest stiže iz Madrida. Iza kulisa Mutua Madrid Opena sastali su se organizatori ATP i WTA turnira iz čitavog svijeta s ciljem njihove intenzivnije suradnje. Formirao se i novi Odbor za pravilnik i organizacijske standarde WTA125 turnira, a direktor makarskog - Feliks Lukas, od sada zastupa sve turnire EMEA regije (Europa, Srednji istok i Afrika) iz 125 kategorije.

Trenutno je u ovoj regiji 20 turnira od ukupno 36 koliko ih se igra u svijetu, a uskoro bi ih moglo biti više od 40, jer ih je čak 12 na listi čekanja, no neće svima biti odobrena licenca za organizaciju. Prvi WTA turnir iz 125 kategorije zaigrao se u Taipei Cityju 2012., a već tri godine kasnije Feliks Lukas ga je doveo u Bol na Braču gdje se igrao do 2021., nakon čega je prešao u Makarsku. Prvi turnir u Taipei Cityju osvojila Kristina Mladenović koja je prošle godine nastupila u Makarskoj.

'Veseli me da su uz čelne ljude WTA organizacije, organizatori drugih WTA turnira prepoznali trud i rad našeg tima. Ovo imenovanje iznimna je čast, tim više jer su odluku donijeli jednoglasno svi direktori teniskih turnira ove kategorije na prijedlog vodstva WTA Toura. Rad u Odboru velika je obveza, a između ostalog, podrazumijeva postavljanje i usklađivanje organizacijskih standarda na WTA turnirima 125 kategorije diljem svijeta. Kad smo dobili licencu i pokrenuli prvi turnir u Bolu, ovo je bila novoosnovana kategorija koja je tada uključivala samo devet turnira i rijetki su vjerovali u njezin opstanak. Naš mali tim organizacijom turnira u Bolu te posljednje tri godine u Makarskoj intenzivno je radio na promociji i popularizaciji ove kategorije, kontinuirano ulagao u kvalitetu, a na našim turnirima svoj put ka vrhu započele su vrhunske tenisačice poput nedavne pobjednice Mastersa u Dubaiju Jasmine Paolini te Marie Sakkari, Beatriz Haddad-Maie, Linde Noskove i mnogih drugih', ističe Feliks Lukas te poziva sve ljubitelje tenisa da početkom lipnja dođu u Makarsku u kojoj ih osim prekrasnih plaža, odlične eno-gastro ponude, očekuje i iznimno bogat zabavni program po čemu je turnir Makarska Open hosted by Valamar nadaleko poznat.

Vaša reakcija na temu