Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Zračna luka Zadar / Facebook ZADAR Kroz Zračnu luku je u travnju prošlo prvih sto tisuća putnika

ZADAR Kroz Zračnu luku je u travnju prošlo prvih sto tisuća putnika

Duplo više nego lani

Početak međunarodne sezone letova donio je povećanje prometa u Zračnoj luci Zadar. Jeftiniji letovi doveli su 108 357 putnika. U travnju prošle godine to je bio promet od 52 977  putnika.

Uz to ide i komentar jednog od putnika na Facebook stranici Zračne luke: 'Skuplji vam je dnevni parking za auto u zračnoj luci, nego povratne avionske karte iz Zadra', javlja 057 Info.

Posljedica  je to i povećanog broja letova. Dok ih je u travnju 2023. godine bilo 310, prošlog mjeseca je na aerodromu Zemunik obavljeno 610 operacija slijetanja i uzlijetanja. Tu  su uključeni i mali avioni tzv. generalne avijacije koji ne nose veći broj putnika.

Svibanj je već nabujao u Zemuniku. Ove subote je zakazano 29 letova, sutra nešto manje, a nastavlja se povećanjem prometa turista  koji je vidljiv i na ulicama Zadra.

Uz avionske goste, tu su putnici s kruzera, a zbog čega je povijesna jezgra već jučer 'pucala po šavovima'.     

Vaša reakcija na temu