Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Bayer Leverkusen se plasirao u finale Europske lige i postao europski rekorder

Bayer Leverkusen se plasirao u finale Europske lige i postao europski rekorder

Hrvatski reprezentativac Josip Stanišić upisao se među strijelce

U drugoj utakmici polufinala Europske lige, Bayer Leverkusen remizirao je s Romom 2:2 i tako izborio plasman u finale natjecanja.

Rimljani su svoja oba pogotka postigli s bijele točke. Leandro Paredes precizan je bio u 43. pa u 66. minuti. Roma je tako nadoknadila zaostatak iz prve utakmice. Međutim, u 82. minuti njihov stoper Gianluca Mancini nespretno je reagirao te poslao loptu u vlastitu mrežu. 

Daniele De Rossi potom je sve snage poslao u napad, što ih je na kraju i koštalo jer je duboko u nadoknadi poentirao Josip Stanišić.

Iako bi se i bez ovog pogotka Leverkusen plasirao u finale Europske lige, on je jedan od najvažnijih u njihovoj povijesti. Naime, Leverkusen je s ovim remijem sada na 49 uzastopnih utakmica bez poraza. Time su srušili rekord momčadi Benfice, koja je u razdoblju od 1963. do 1965. imala niz od 48 utakmica bez poraza. 

Vaša reakcija na temu