Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Čak 99.6 posto populacije Islanda pratilo je prvi susret, a napadač Finnbogason je rekao: Ostalih 0,4 posto je bilo na terenu!

Čak 99.6 posto populacije Islanda pratilo je prvi susret, a napadač Finnbogason je rekao: Ostalih 0,4 posto je bilo na terenu!

Ne bi me začudilo da Hrvatska osvoji Svjetsko prvenstvo! - kazao je branič Arnason

Plasmanom na Svjetsko prvenstvo Island je svoju zemlju upisao u knjige rekorda. Nakon povijesnog plasmana na Euro 2016. u Francuskoj, Islanđani su napravili još jedan pothvat. Stigli su i do Rusije, do Svjetskog prvenstva, kao najmanja država u povijesti Mundijala. Država koja broji 330.000 stanovnika živi za nogomet. U prvom susretu protiv Argentine na stadionu u Moskvi bilo je 35.000 islandskih navijača. Zanimljiv je podatak objavila i islandska televizija. Čak 99.6% populacije Islanda pratilo je prvi susret! Zanimljivu je opasku na to dao napadač Alfred Finnbogason.

- Ostalih 0.4% je bilo na terenu!

Nakon remija protiv Argentine (1:1), u drugom susretu u Rusiji stigao je poraz od Nigerije (2:0). No, unatoč tome izbornik Heimir Hallgrimsson nije očajavao.

- Znali smo da skupina nije laka. Ovaj poraz nas neće poremetiti, stigli smo ovdje s namjerom da se što bolje prezentiramo - rekao je Hallgrimsson, inače zubar koji je na izborničkoj funkciji od 2013. godine.

Sada, pak, u posljednjem kolu slijedi novi dvoboj sa Hrvatskom. Peti u posljednjih pet godina. Prvo ih je Niko Kovač izbacio u dodatnim kvalifikacijama za SP u Brazilu 2014. (0:0 i 2:0), a onda je sada u kvalifikacijskoj skupini za Rusiju, Ante Čačić ostvario omjer od pobjede (2:0) i poraza (1:0). Zanimljivo je da je na tri od posljednje četiri utakmice s Islandom pokazan crveni karton. Hrvatska je već osigurala prolaz u osminu finala i odmarat će glavne poluge, no Hallgrimsson smatra da to nije presudno.

- Sigurno da će igrači koji budu igrali željeti skrenuti pažnju na sebe. Neće nam biti lako, želimo pobjedu, ali lakše je to reći nego ostvariti - rekao je Hallgrimsson koji je uoči ždrijeba za SP hrvatskom izborniku Zlatku Daliću rekao da se nada izbjegavanju Hrvatske.

Želja mu se nije ostvarila, a koliko Islanđani cijene Hrvatsku svjedoči i izjava braniča Karija Arnasona.

- Ne bi me začudilo da Hrvatska osvoji Svjetsko prvenstvo! 

Uoči zadnjeg kola Island ne ovisi sam o sebi. Pobjeda im nužno ne donosi prolazak dalje, jednim okom sigurno će pratiti zbivanja na susretu Argentine i Nigerije. Island i Hrvatska svoj će susret igrati u Rostovu, gdje nastupaju trojica islandskih reprezentativaca; Ragnar Sigurdsson, Sverrir Ingi Ingason i Bjorn Sigurdarson. Nadaju se da bi i neutralna publika i zbog te činjenice mogla navijati za njih.

Vaša reakcija na temu