Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Čeh Jiri Plišek glavni kandidat za Hajdukova šefa škole

Čeh Jiri Plišek glavni kandidat za Hajdukova šefa škole

Ne mogu još ništa reći, sutra imam sastanak u Splitu - javio nam se iz Praga

Čeh Jiri Plišek glavni je kandidat za šefa omladinske škole Hajduka. Novi predsjednik Ivan Kos je u užem krugu najavio mogućnost da šef škole bude stranac, a danas je na Poljudu gotovo pa javna tajna kako se radi o Plišeku, koji trenutno radi u Slaviji iz Praga, gdje je bio jedan od glavnih aktera pri dogovaranju suradnje dva kluba.

- Još ne mogu ništa reći. Sutra imam sastanak na tu temu u Splitu, pa će se potom moći kazati nešto više - kazao nam je Plišek, kojega smo dobili u Pragu.

On je vodio mlađe kategorije Viktorije Žižkov, Mlade Boleslav i praške Slavije, te je bio trener u U-16, U-18 i U-19 reprezentaciji češke. Zanimljivo je da je u seniorskom nogometu bio trener Sarajeva i Željezničara, odakle je tada 19-godišnjeg Edina Džeku odveo u Teplice. Džeko će ga kasnije isticati kao posebno važnog čovjeka u njegovoj karijeri.

Vodio je i Usti nad Labem, Teplice i Hradec Kralove, a u Splitu smo ga prvi put upoznali pri velikoj svečanosti potpisivanja ugovora o suradnji Hajduka i Slavije. Hoće li 'bijeli' dobiti za šefa škole 44-godišnjeg stranca iz prijateljskog češkog kluba, znat će se sutra, ali u svakom slučaju je Plišek trenutno najozbiljniji kandidat za nasljednika Srđana Andrića.

Vaša reakcija na temu