Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Zlatko Dalić nakon pobjede protiv Španjolske: Vukovar nam je dodatni motiv za dobiti u Engleskoj

Zlatko Dalić nakon pobjede protiv Španjolske: Vukovar nam je dodatni motiv za dobiti u Engleskoj

Hrvatska je slavila protiv Španjolaca na Maksimiru

Izbornik Hrvatske, Zlatko Dalić, nije skrivao zadovoljstvo nakon pobjede od 3:2 protiv Španjolske.

- Čestitam našim igračima i svima koji su bili na stadionu. Nagradilo nas je sjajnim ambijentom i sjajnom večeri. Veličanstvena utakmica s pet golova. Rezultat se okretao, a mi smo odigrali kompaktnu utakmicu i to nam se na kraju dobro vratilo. Ono što je najvažnije, pobijedili smo sa sjajna tri gola - rekao je Dalić.

Osvrnuo se na igru Jedvaja.

- Igrao je lijevog bočnog, a zabio dva gola. Sve nas je nagradilo, pa tako i njega. Zadnja minuta, svi u fazi napada, nitko u obrani i mi zabijemo gol. Vidjelo se koliko igrači žele pobjedu - kazao je Dalić

U izmjenama se oslonio na mlade igrače, Vlašića i Brekala.

- Nama trebaju mladi igrači i nova energija. Trebaju nam igrači koji će oplemeniti igru čime ćemo biti brži, agresivniji i kompaktniji. Njih dvojica su svoje šanse zaslužili kroz igre za svoje klubove i mladu reprezentaciju. Oni su pokazali večeras da će nam biti velika pojačanja i da nose novu snagu reprezentacije. Naravno da se i oni moraju uklopiti u ovu momčad koja je postojeća i dati sve od sebe - istaknuo je.

Pobjeda protiv Engleske donosi prvo mjesto u grupi.

- Na Wembley idemo uživati u nogometu i dati sve od sebe. Neće biti lako, ali nama su najvažnija ova tri boda zbog onoga što slijedi 2. prosinca(nap.a. ždrijeb za Europsko prvenstvo). U Englesku idemo dobiti, a imamo i veliki motiv dan sjećanja na žrtve Vukovara. Nećemo moć biti tamo, ali ćemo u Engleskoj dati svoj doprinos - zaključio je Dalić.

Vaša reakcija na temu