Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Hajduk: Mišljenje o Milanu Rapaiću i njegovim zaslugama smo sto puta rekli, ali nećemo s nezadovoljnim roditeljima preko novina

Hajduk: Mišljenje o Milanu Rapaiću i njegovim zaslugama smo sto puta rekli, ali nećemo s nezadovoljnim roditeljima preko novina

Hajduk je samim tim što mu je ponudio novi ugovor zaštitio svoje pravo na naknadu za razvoj do igračeve 23. godine

Milan Rapaić je danas uz opširan intervju Slobodnoj Dalmaciji na temu svog sina Borisa pokazao i prijedlog novog trogodišnjeg ugovora kojega je Hajduk ponudio njegovom sinu...

- Kos govori u novinama kako Boris nije igrač za prvu momčad i da može ići, a nude mu novi trogodišnji ugovor. Dakle, tko tu laže i zašto to sve rade - pitao se Milan Rapaić.

Da, zašto Hajduk nudi trogodišnji ugovor igraču za kojega drže da nije za prvu momčad? U klubu se ne smiju javno izjašnjavati po ovom pitanju, ali konzultirali smo dovoljan broj pravnika da izvučemo zaključak:

- Hajduk time štiti pravo na naknadu za razvoj ukoliko igrač ode u neki od klubova iz Europske unije.

U prilog tome ide i skenirani dio pravilnika, gdje je bitan stavak 3. iz FIFA pravilnika o statusu i transferima igrača:


Dakle, Borisu Rapaiću ugovor ističe ovog lipnja i ima ga pravo ne produljiti, te otići u bilo koji drugi klub. Hajduk je samim tim što mu je ponudio novi ugovor zaštitio svoje pravo na naknadu za razvoj do igračeve 23 godine.

Igračev eventualni novi klub tada je dužan kontaktirati Hajduk, te nije neuobičajeno da se naknada u pregovorima smanji ili pretvori u postotak od budućeg transfera.

Napominju u Hajduku da objavljivanje ugovora u novinama može za sobom povući sankcije, što ne znači da će se to i dogoditi, a svi redom žale zbog cijele situacije jer iznimno cijene i poštuju sve što je Milan Rapaić dao za Hajduk.

- Mišljenje o Milanu Rapaiću i njegovim zaslugama smo sto puta rekli, ali s nezadovoljnim roditeljima nećemo preko novina - službena je poruka iz Hajduka. 


Vaša reakcija na temu