Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Hajduk.hr Hajduk će već sutra znati protiv koga će igrati ako prođe Slaviju

Hajduk će već sutra znati protiv koga će igrati ako prođe Slaviju

U eventualnom trećem pretkolu 'bijeli' neće biti nositelji i tu ih ove sezone čekaju renomirani protivnici

Nije baš uobičajena pojava da saznate protivnika u trećem pretkolu, a još niste odigrali ni prvi susret drugog pretkola. No, od ove sezone UEFA je promijenila određene stvari u Europskoj ligi i Ligi prvaka, pa će tako već sutra u Nyonu biti obavljen ždrijeb trećeg pretkola Lige prvaka i Europske lige.

U ždrijebu Europske lige koji je na rasporedu u 14 sati naći će se i Hajduk. Ali i Slavia. Ono što je jasno, pobjednik tog dvoboja u trećem pretkolu neće biti nositelj i tu ga od ove sezone čekaju renomirani protivnici. Od nositelja njih šest je direktno u trećem pretkolu; Zenit, Olympiakos, Braga, Gent, Rapid Beč, Feyenoord. Ostatak momčadi koje će u ždrijebu biti nositelji tek imaju odigrati drugo pretkolo. Dva će nositelja u bubanj ući kao poražena u drugom pretkolu Lige prvaka. To su dvoboji Basela i PAOK-a te Ajaxa i Sturma. Što se ostalih potencijalnih protivnika tiče tu se još nalaze; Sevilla, Bešiktaš, Sparta Prag, Kopenhagen, FCSB (Steaua), Genk, AZ, Maribor, Maccabi Tel Aviv, Leipzig, Partizan, Burnley, Atalanta, Molde, Bordeaux, Ufa, Apollon Limassol. Naravno, sve ove nabrojane momčadi moraju prethodno proći drugo pretkolo, ali ukoliko ne prođu njihov status preuzima momčad koja ih je izbacila. Kako je vidljivo, posao je u teoriji puno zahtjevniji nego proteklih godina.

Posljednje četiri sezone Hajduk je za protivnika u trećem pretkolu imao; Brondby, Oleksandriju, Stromsgodset i Šahtar Karagandi. Sada mu ukoliko prođe Slaviju prijete renomiraniji i opasniji protivnici. S obzirom na praksu UEFA-e za očekivati je da prilikom sastavljanja podgrupa odvoje Partizan kao mogućeg protivnika kako bi izbjegli da ih kuglice spoje. Iz krovne europske nogometne organizacije najavili su da će večeras ili najkasnije ujutro objaviti podgrupe, nakon čega će ipak biti jasnije što mogu kuglice donijeti 'bijelima', odnosno koga bi valjalo izbjeći ili tko bi bio poželjan.

Vaša reakcija na temu