Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JURE IVANKOVIĆ: Livaja nije u konkurenciji, a ako sve bude po planu debitirat će Skoko!

JURE IVANKOVIĆ: Livaja nije u konkurenciji, a ako sve bude po planu debitirat će Skoko!

'Doći će trenutak kada će Ivan krenuti od prve minute'

U 32. kolu SuperSport HNL-a Hajduk u subotu (19.10 sati) na praznom Poljudu dočekuje Rudeš. Na početku press konferencije trener 'bijelih' Jure Ivanković prokomentirao je dolazak novog predsjednika Ivana Bilića

- Jučer smo se upoznali. Razgovarali smo kratko, zaželio nam je sreću, sutra će se upoznati s momčadi. Ostanak na klupi? Nezahvalno pitanje, ne razmišljam u tom smjeru. Ja sam privremeno rješenje i tako se ponašam iz utakmice u utakmice - rekao je Bilić, a na pitanje u kakvom je stanju Marko Livaja odgovara:

- Marko se vratio treninzima, ali sutra neće biti u konkurenciji. Nadam se da će konkurirati za Varaždin.

Perišić?

- Doći će trenutak kada će Ivan krenuti od prve minute, sutra još nije taj dan.

Odjidja je počeo igrati sve češće?

- Vadis je dobio priliku jer sam procijenio da nam treba stabilnost. Dobro je trenirao, cijenjen je od cijele ekipe. Nakon zadnje utakmice je osjetio probleme s aduktorom, utakmicu s Rudešom će preskočiti. 

U kakvom je stanju Šarlija i vraća li se Krovinović u prvi sastav?

- Šarlija je u dobrom stanju, ali još uvijek radi zamjenske treninge. Krovinović je imao najveću minutažu ove sezone. Imao je problema s koljenom. Igrao je preko boli, iskoristili smo ga maksimalno. Dali smo mu malo poštede, bit će sutra u konkurenciji.

Kakva je situacija s Brekalom i Kleinheislerom s obzirom na to da su na posudbi?

- Dosta je bilo turbulentno razdoblje. Nakon svega kad se stvari malo poslože bit će puno jasnija slika. Svi igrače žele igrati, bore se za sebe. Igrači koji ostaju u Hajduku i oni mlađi će dobiti priliku. 

Kakav je Rudeš?

- Svaku utakmicu ulaze s energijom, pogotovo po imenima jačim suparnicima. Posebna je motivacija igrati na Poljudu. Poznajem trenera koji je jako ozbiljan, ali mislim da će se sutra pitati nas. Moramo biti motivirani, ozbiljni. 

Kakva je situacija u momčadi?

- Malo je jači kadar. Vratio se Ferro u trening. Melnjak dosta dobro izgleda, očekujemo kroz tjedan-dva da se uključi s ekipom. Postoji mogućnost da dobije minute do kraja sezone. Šimun Hrgović se isto dobro oporavlja. Vratilo se pozitivno raspoloženje među igračima i na treningu. Igrači su spremni, motivirani i željni. 

Kakav je vaš status?

- Imam ugovor s klubom. Klub ima mogućnost rasporediti me na poziciju na koju žele. Predsjednik je jučer bio zauzet, ali razgovarat ćemo. S prvom momčadi imam ugovor do kraja sezone, a s klubom do kraja iduće. 

Planirate li dati priliku mladim igračima?

- Plan je bio da protiv Osijeka i Belupa prekinemo negativan. Ima mladih igrača koji bi mogli debitirati. Prije svega mislim na Skoku. On bi ako bude sve po planu mogao debitirati protiv Rudeša - zaključio je Ivanković. 

Vaša reakcija na temu