Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivica Čavka Jure Ivanković: Moramo stati s rasipanjem ugleda kluba!

Jure Ivanković: Moramo stati s rasipanjem ugleda kluba!

'Ako morate svakodnevno nekoga motivirati, gadno se pogriješilo s izborom tog igrača'

Hajdukov trener Jure Ivanković uoči gostovanja u Puli protiv Istre je najprije komentirao situaciju oko Sahitija i Dialla:

- Obojica su se vratili u trenažni proces nakon suspenzije od jedne utakmice. Sahiti je nažalost dobio jučer udarac u oko na treningu pa ga najvjerojatnije neće biti za ovu utakmicu, a Diallo konkurira za momčad. Igrači su svjesni da moraju do kraja odraditi profesionalno i da takve stvari više ne smiju raditi.

O kadru je kazao:

- Nemamo velikih povrataka u odnosu na prošlu utakmicu, već još tri izostanka. Benrahou je izvan sastava, Prpić je dobio udarac u koljeno, Kalik udarac u kuk. Livaja je u treningu, jedini koji bi mogao ući u konkurenciju za ovu utakmicu u odnosu na prošlu.

Protiv Varaždina je bilo loše...

- Sve nas je skupa taj poraz pogodio i razočarao jer smo nakon dvije pobjede očekivali da ćemo nastaviti rasti. Po meni je najupitniji bio pristup, nismo izgledali dobro što se tiče energije i motivacije, a ako to ne ujednačiš bar s protivnikom, bez obzira na kvalitetu, nemaš se čemu nadati protiv bilo koga u HNL-u. Ako ne odgovorimo na pravi način, naš individualni kvalitet ne može doći do izražaja. Nadam se da će već protiv Istre biti puno bolje.

Kladionice su izašle s imenima trenera, Vas nema u ponudi...

- Moj je zadatak isključivo da privedem kraju ovu sezonu na najbolji mogući način. Takav je dogovor sa svima u klubu. Nakon toga će biti neka nova funkcija, sigurno ne glavni trener, tako da nisam iznenađen što nisam u ponudi.

Kako uopće raditi u ovoj situaciji, kako stimulirati igrače, osjećate li da su se igrači predali ili žele do kraja pobijediti?

- Dosta dobro pitanje. Raditi u ovim okolnostima je velika čast, ali izazovno i teško zbog situacije u kojoj smo se svi skupa našli. Ako morate svakodnevno nekoga motivirati za trening i utakmicu, gadno se pogriješilo s izborom tog igrača, mislim karakterno. Nije isto kad igrate protiv nekoga u HNL-u i dopustite da se oni praktički izruguju s vama. To ne priliči dresu Hajduka i niti jedan navijač to ne zaslužuje.  Igrat će se HNL i dogodine i ako izgubiš taj gard i nitko nema strah kad dolazi na Poljud, to je i za iduću sezonu dosta veliki minus. Moramo stati s rasipanjem ugleda Hajduka i svi skupa se staviti maksimalno.

Je li ipak stranci ne mogu doživjeti ovu emociju oko Hajduka?

- Oni ne doživljavaju to kao mi koji smo odavde, ali ako su posvećeni i žele najbolje za sebe, to može biti i dovoljno za nas. Bilo je oscilacija svih igrača, ne bih dijelio igrače na naše i strance, odgovornost je na svima nama, moramo iskoristiti ovu sezonu da pametnije biramo i donosimo odluke.

Znači li Vaša prethodna izjava da će Livaja igrati?

- Nije uspio jučer odraditi trening do kraja, osjetio je bol u koljenu. A ako nije sto posto spreman, onda je bolje ne riskirati da se ne dogodi teža ozljeda. On je ove sezone puno puta igrao i ozlijeđen, kada nitko ne bi igrao. Nadam se da će iduću sezonu dočekato sto posto spreman. 

Ide li onda u Pulu?

- Vidjet ćemo još sutra, sačekati trening i odlučiti ide li ili ne.

Perišić?

- Perišić osjeća da napreduje iz dana u dan. To ide sporo, što je očekivano, za ovu utakmicu će biti sto posto spreman, postoji mogućnost i da krene od prve minute. Očekujem od njega još veći doprinos.

Tramezzani?

- Od njegovog dolaska su se dobro stabilizirali u igri prema natrag, a naprijed imaju igrače koji su potentni, brzi. Dosta dobro izgledaju, nemaju ni oni nekog posebnog imperativa, ali se vidi da djeluju kao momčad.

Kvaliteta je na strani Hajduka.

- Motivacija nam mora biti na visokom nivou, mora biti maksimalna bez obzira na protivnika. 

Tko će biti u kadru od mladih?

- Jurak i Petrašilo, uz Skoku i Durdova. Četiri mlađa igrača na klupi, ozbiljno računamo na njih sve, naravno da će ovisiti i o tome kako se bude utakmica razvijala.

Brekalo i Kleinheisler?

- Svi zajedno ćemom podnijeti izvještaj što se tiče svih igrača, već smo razgovarali s predsjednikom, ali kad prođu još ove tri utakmice, onda ćemo biti puno sigurniji u svoje odluke.

Vaša reakcija na temu