Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
KRAJ: Velika pobjeda Splita, na Gripama pala Cedevita!

KRAJ: Velika pobjeda Splita, na Gripama pala Cedevita!

Junak utakmice je Kedžo s 15 postignutih poena

KK SPLIT: Subotić, Kalajžić, Kedžo, Rančić, Vrgoč, Dijan, Najev, Jukić, Kanaet, Filipović, Marić, Širko.

CEDEVITA: James, Krušlin, Katić, Babić, Žganec, Musa, Bilan, Shurna, Begić, Arapović.

Ako je i bilo dileme da će Gripe večeras biti pune, sada je više nema. Na tribinama više nema mjesta, cijela dvorana je u žutom, navijači doslovne više na ogradama, a utakmica je krenula.

PRVA ČETVRTINA

Cedevita je bolje otvorila utakmicu, povela sa 10:2, ali nakon dva time-outa, Splićani su se stabilizirali pa su sustigli vodstvo gostiju. Malo pomalo, Filipović s četiri poena, pa Kedžo lijepim ulazom i Kanet slobodnim bacanjima približili su 'žute' na tri poena zasotataka minutu prije kraja prve četvrtine. Rančić je u posljednjoj sekundi prve četvrtine zabio za 16:14.

DRUGA ČETVRTINA

Cedevita je uz puno muke držala prednost na svojoj strani na početku drugog dijela igre, a onda su se zakucavanjem Krušlina Cedevita odmakla na 25:18. Timeout je pozvao Skelin, a Rančić odmah pogodio tricu za povratak Splita u igru.

Primakli su se 'žuti' opet na minus četiri u dva navrata, koševi su padali rijetko, pa je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 30:25.

TREĆA ČETVRTINA

Split je drugo poluvrijeme otvorio serijom 11:0 i poveo sa 36:30! Minutu prije kraja treće četvrtine Split ima prednost od 11 razlike, zahvaljujući tricama Kalajžića i Rančića! Split u posljednju četvrtinu ulazi s devet poena prednosti.

ČETVRTA ČETVRTINA

Dobra igra 'žutih' se nastavlja i u posljednjoj četvrtini, ne uspijevaju gosti približiti rezultat egelu. Četiri i pol minute prije kraja Split vodi šest razlike.

Nije imala Cedevita lijek za obranu Splita, 'žuti' su bili na pragu velike pobjede bio minutu i pol prije kraja, ali onda se sve zakompliciralo, na brzinu je šest poena postigla Cedevita i za tren je bilo tek četiri razlike minutu prije kraja.

Cedevita je smanjila na minus dva, Kanaet promašio jedno slobodno bacanje, a Musa dva za minus jedan i tu je bio kraj. Konačan rezultat je 66:63. Najefikasniji je bio Kedžo sa 15 poena.

Vaša reakcija na temu